Så gör du egen pasta

Att göra egen pasta är ganska enkelt. Följ bara instruktionerna i det här webb-tv-inslaget så kan du snart sätta tänderna i din egen hemmagjorda pasta.

9 januari 2014 av I FORM

Hemmalagad grön pasta med kavel

Till 8 personer
400 g vitt vetemjöl
100 g spenatblad
2 handfulla färska basilikablad
2 msk olivolja
2 ägg
½ tsk havssalt

Så gör du

  • Ånga spenat och basilika i 3-5 minuter. Låt svalna och vrid ur försiktigt innan du lägger i det i matberedaren tillsammans med olja, ett av äggen samt saltet.
  • Lägg mjölet i en skål, gör ett hål i mitten och häll spenatblandningen däri. Knäck i ett ägg och knåda ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om degen inte blir fast.
  • Dela degen i fyra delar men använd bara en bit om du vill göra pasta till två personer. Resten av degen håller sig fint i kylskåpet ett par dagar.
  • Kavla degen och gör en rullad som du skär i ½ cm stora bitar. Rulla ut remsorna och koka dem i 10-15 minuter.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar