Så gör du egen pasta

35 minuter

Att göra egen pasta är ganska enkelt. Följ bara instruktionerna i det här webb-tv-inslaget så kan du snart sätta tänderna i din egen hemmagjorda pasta.

Hemmalagad grön pasta med kavel

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g vitt vetemjöl
  • 25 g spenatblad
  • ½ näve färska basilikablad
  • ½ msk olivolja
  • ½ ägg
  • ¼ tsk havssalt

Så gör du

  • Ånga spenat och basilika i 3-5 minuter. Låt svalna och vrid ur försiktigt innan du lägger i det i matberedaren tillsammans med olja, ett av äggen samt saltet.

  • Lägg mjölet i en skål, gör ett hål i mitten och häll spenatblandningen däri. Knäck i ett ägg och knåda ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om degen inte blir fast.

  • Dela degen i fyra delar men använd bara en bit om du vill göra pasta till två personer. Resten av degen håller sig fint i kylskåpet ett par dagar.

  • Kavla degen och gör en rullad som du skär i ½ cm stora bitar. Rulla ut remsorna och koka dem i 10-15 minuter.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Resten av året utan kostnad


Newsletter background