Så gör du egen pasta

35 minuter

Att göra egen pasta är ganska enkelt. Följ bara instruktionerna i det här webb-tv-inslaget så kan du snart sätta tänderna i din egen hemmagjorda pasta.

Hemmalagad grön pasta med kavel

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g vitt vetemjöl
  • 25 g spenatblad
  • ½ näve färska basilikablad
  • ½ msk olivolja
  • ½ ägg
  • ¼ tsk havssalt

Så gör du

  • Ånga spenat och basilika i 3-5 minuter. Låt svalna och vrid ur försiktigt innan du lägger i det i matberedaren tillsammans med olja, ett av äggen samt saltet.

  • Lägg mjölet i en skål, gör ett hål i mitten och häll spenatblandningen däri. Knäck i ett ägg och knåda ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om degen inte blir fast.

  • Dela degen i fyra delar men använd bara en bit om du vill göra pasta till två personer. Resten av degen håller sig fint i kylskåpet ett par dagar.

  • Kavla degen och gör en rullad som du skär i ½ cm stora bitar. Rulla ut remsorna och koka dem i 10-15 minuter.


Newsletter background