Lamm med gula ärtor och syltad purjolök

25 minuter

NYHET: Det här receptet från "Världens bästa diet" både mättar och slankar.

Från: "Världens bästa diet" av Christian Bitz och Arne Astrup.

Lamm med gula ärtor och syltad purjolök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g lammfilé
  • 1½ dl yoghurt naturell
  • 1 st. finhackade schalottenlökar
  • ¼ dl rapsolja
  • ½ bunt dill
  • 75 g torkade gula ärtor
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1½ st. purjolökar, i 5 cm bitar
  • 1½ dl äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • lite blandade färska örter

Så här gör du

  • Sätt in lammfilén i 200 grader varm ugn i ca 15 min. Låt den vila i 5 min. Skiva tunt och lägg i en skål, strö på färska örter och grovt salt.
  • Blanda yoghurt, lök och rapsolja och smaka av med salt och peppar.
  • Häll kokande vatten över de torkade gula ärtorna. Smaka av med dill och salt. Blanda tills den tjocknar.
  • Koka purjolöken i 5 min i ättikslag med honung och 1 tsk krossad peppar.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background