Lamm med gula ärtor och syltad purjolök

25 minuter

NYHET: Det här receptet från "Världens bästa diet" både mättar och slankar.

Från: "Världens bästa diet" av Christian Bitz och Arne Astrup.

Lamm med gula ärtor och syltad purjolök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g lammfilé
  • 1½ dl yoghurt naturell
  • 1 st. finhackade schalottenlökar
  • ¼ dl rapsolja
  • ½ bunt dill
  • 75 g torkade gula ärtor
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1½ st. purjolökar, i 5 cm bitar
  • 1½ dl äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • lite blandade färska örter

Så här gör du

  • Sätt in lammfilén i 200 grader varm ugn i ca 15 min. Låt den vila i 5 min. Skiva tunt och lägg i en skål, strö på färska örter och grovt salt.
  • Blanda yoghurt, lök och rapsolja och smaka av med salt och peppar.
  • Häll kokande vatten över de torkade gula ärtorna. Smaka av med dill och salt. Blanda tills den tjocknar.
  • Koka purjolöken i 5 min i ättikslag med honung och 1 tsk krossad peppar.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background