Nyttiga recept Middag Lamm med g... Lamm med gula ärtor och syltad purjolök 25 minuter NYHET: Det här receptet från "Världens bästa diet" både mättar och slankar. Av I FORM-redaktionen 2 januari 2012 Från: "Världens bästa diet" av Christian Bitz och Arne Astrup. Lamm med gula ärtor och syltad purjolök Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 250 g lammfilé 1½ dl yoghurt naturell 1 st. finhackade schalottenlökar ¼ dl rapsolja ½ bunt dill 75 g torkade gula ärtor 1 vitlöksklyftor 1½ st. purjolökar, i 5 cm bitar 1½ dl äppelcidervinäger 1 msk honung lite blandade färska örter Så här gör du Sätt in lammfilén i 200 grader varm ugn i ca 15 min. Låt den vila i 5 min. Skiva tunt och lägg i en skål, strö på färska örter och grovt salt. Blanda yoghurt, lök och rapsolja och smaka av med salt och peppar. Häll kokande vatten över de torkade gula ärtorna. Smaka av med dill och salt. Blanda tills den tjocknar. Koka purjolöken i 5 min i ättikslag med honung och 1 tsk krossad peppar.