Från: "Världens bästa diet" av Christian Bitz och Arne Astrup.

Lamm med gula ärtor och syltad purjolök

NYHET: Det här receptet från "Världens bästa diet" både mättar och slankar.

3 januari 2012 av I FORM

Enkel middagsrätt som är extra god under lite kyligare årstider.

PRENUMERANT! Ladda ner kostplanen till de 2 första veckorna här!


Recept: Världens bästa diet

Receptet är till 4 personer

500 g lammfilé
3 dl yoghurt naturell
2 st finhackade schalottenlökar
½ dl rapsolja
1 bunt dill
150 g torkade gula ärtor
2 vitlöksklyftor
3 st purjolökar, i 5 cm bitar
3 dl äppelcidervinäger
2 msk honung
lite blandade färska örter


  • Sätt in lammfilén i 200 grader varm ugn i ca 15 min. Låt den vila i 5 min. Skiva tunt och lägg i en skål, strö på färska örter och grovt salt.
  • Blanda yoghurt, lök och rapsolja och smaka av med salt och peppar.
  • Häll kokande vatten över de torkade gula ärtorna. Smaka av med dill och salt. Blanda tills den tjocknar.
  • Koka purjolöken i 5 min i ättikslag med honung och 1 tsk krossad peppar.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar