Lamm med gula ärtor och syltad purjolök

25 minuter

NYHET: Det här receptet från "Världens bästa diet" både mättar och slankar.

Från: "Världens bästa diet" av Christian Bitz och Arne Astrup.

Lamm med gula ärtor och syltad purjolök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g lammfilé
  • 1½ dl yoghurt naturell
  • 1 st. finhackade schalottenlökar
  • ¼ dl rapsolja
  • ½ bunt dill
  • 75 g torkade gula ärtor
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1½ st. purjolökar, i 5 cm bitar
  • 1½ dl äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • lite blandade färska örter

Så här gör du

  • Sätt in lammfilén i 200 grader varm ugn i ca 15 min. Låt den vila i 5 min. Skiva tunt och lägg i en skål, strö på färska örter och grovt salt.

  • Blanda yoghurt, lök och rapsolja och smaka av med salt och peppar.

  • Häll kokande vatten över de torkade gula ärtorna. Smaka av med dill och salt. Blanda tills den tjocknar.

  • Koka purjolöken i 5 min i ättikslag med honung och 1 tsk krossad peppar.