Ugnsstekt kotlett

30 minuter

Lågt kaloriinnehåll och massor av mättande proteiner och kostfibrer.

Ugnsstekt kotlett

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 skinkschnitzel (150 g)
  • 100 g dinkelbrödinkråm
  • 2 dl persilja
  • 60 g mager getost
  • 2 squash
  • 2 vitlöksklyfta
  • 70 g gröna linser
  • 6 tomater
  • 2 tsk olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning

  • Mixa brödinkråmet med persilja och ost. Skär squashen i skivor och pensla den med olivolja, salt och peppar. Baka squashskivorna i ugnen så att de blir mjuka. Strö på hackad vitlök.

  • Koka linserna i 15 minuter, tills de är mjuka. Varva lager av squash, tomat och linser i botten av en liten ugnsfast form.

  • Bryn köttet i en grillpanna i 30 sekunder på varje sida. Lägg köttet över grönsaksblandningen och bred på persiljekrämen. Lägg en skiva tomat överst och ställ in i ugnen i 10 minuter i 225 grader.