Ugnsstekt kotlett

Lågt kaloriinnehåll och massor av mättande proteiner och kostfibrer.

9 maj 2012 av I FORM

1 person

1 skinkschnitzel (150 g)
50 g dinkelbrödinkråm
1 dl persilja
30 g mager getost
1 squash
1 vitlöksklyfta
35 g gröna linser
3 tomater
1 tsk olivolja
Salt och peppar


Tillagning
Mixa brödinkråmet med persilja och ost. Skär squashen i skivor och pensla den med olivolja, salt och peppar. Baka squashskivorna i ugnen så att de blir mjuka. Strö på hackad vitlök.

Koka linserna i 15 minuter, tills de är mjuka. Varva lager av squash, tomat och linser i botten av en liten ugnsfast form.

Bryn köttet i en grillpanna i 30 sekunder på varje sida. Lägg köttet över grönsaksblandningen och bred på persiljekrämen. Lägg en skiva tomat överst och ställ in i ugnen i 10 minuter i 225 grader.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar