Lammgryta med dadlar

45 minuter
442,5 kcal

Fixa en läcker lammgryta med spetskål och plommon - du hinner träna rumpan medan den puttrar färdigt.

Den här rätten fixar sig själv när du tränar rumpan.

Lammgryta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ litet spetskålshuvud
  • 2 lammfiléer à 150 g
  • ½ röd paprika
  • 1 äpple
  • 4 plommon
  • 2 msk färsk rosmarin
  • Saft från ½ lime
  • ½ tsk chili
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk agavesirap
  • ½ tsk havssalt

Gör så här

  • Skär lammköttet i skivor och grönsakerna i bitar.
  • Häll olja i en stekpanna och stek köttet snabbt.
  • Tillsätt frukt och grönsaker.
  • Hacka rosmarin och chili fint och lägg dem på lammet och häll över limejuicen. Tillsätt salt och agavesirap.
  • Låt allt stå på svag värme i 20–25 minuter med locket på.
  • Och ät sedan!

När maten puttrar

  • Gör styrkeövningar för ben och bakdel, t ex knäböj, utfall och enkelhopp.
  • Repetera varje övning 20 gånger och gör 4 omgångar totalt.
  • Glöm inte att värma upp.