Lammgryta med dadlar

45 minuter
442,5 kcal

Fixa en läcker lammgryta med spetskål och plommon - du hinner träna rumpan medan den puttrar färdigt.

Den här rätten fixar sig själv när du tränar rumpan.

Lammgryta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ litet spetskålshuvud
  • 2 lammfiléer à 150 g
  • ½ röd paprika
  • 1 äpple
  • 4 plommon
  • 2 msk färsk rosmarin
  • Saft från ½ lime
  • ½ tsk chili
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk agavesirap
  • ½ tsk havssalt

Gör så här

  • Skär lammköttet i skivor och grönsakerna i bitar.

  • Häll olja i en stekpanna och stek köttet snabbt.

  • Tillsätt frukt och grönsaker.

  • Hacka rosmarin och chili fint och lägg dem på lammet och häll över limejuicen. Tillsätt salt och agavesirap.

  • Låt allt stå på svag värme i 20–25 minuter med locket på.

  • Och ät sedan!

När maten puttrar

  • Gör styrkeövningar för ben och bakdel, t ex knäböj, utfall och enkelhopp.

  • Repetera varje övning 20 gånger och gör 4 omgångar totalt.

  • Glöm inte att värma upp.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background