Maki med bulgur, lax, sparris, dill och melon.

Sund och läcker sushi

Att göra sin egen sushi är roligt, trevligt och mycket billigare än att köpa färdig. Och så kan man på köpet göra de läckra fiskrullarna ännu sundare genom att ersätta det vita sushiriset med en rad nyttiga alternativ.

18 september 2012 av I FORM

Sushi: 2 tillagningstips


  • Frys din fisk till sushi

    Välj alltid helt färsk fisk till din sushi. Vill du vara helt säker på att ha ihjäl eventuella fiskparasiter kan du lägga tonfisk och lax i frysen i minst ett dygn, innan du ska använda den. Om du ska använda fisken på kvällen är det en god idé att ta ut den ur frysen på morgonen så att den hinner tina.


  • Så blandar du wasabi i soja

    Om wasabin ska blandas ut ordentligt kan du börja med att lägga den i en skål och tillsätta lite soja. Blanda runt tills du får en slät massa. Tillsätt sedan resten av den önskade mängden soja utifrån hur stark du vill ha blandningen. OBS! I stället för vanlig soja kan du köpa soja som har tillsatts mindre salt. Smaken är densamma.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar