Sund och läcker sushi

Att göra sin egen sushi är roligt, trevligt och mycket billigare än att köpa färdig. Och så kan man på köpet göra de läckra fiskrullarna ännu sundare genom att ersätta det vita sushiriset med en rad nyttiga alternativ.

Maki med bulgur, lax, sparris, dill och melon.

Sushi: 2 tillagningstips

  • Frys din fisk till sushiVälj alltid helt färsk fisk till din sushi. Vill du vara helt säker på att ha ihjäl eventuella fiskparasiter kan du lägga tonfisk och lax i frysen i minst ett dygn, innan du ska använda den. Om du ska använda fisken på kvällen är det en god idé att ta ut den ur frysen på morgonen så att den hinner tina.
  • Så blandar du wasabi i sojaOm wasabin ska blandas ut ordentligt kan du börja med att lägga den i en skål och tillsätta lite soja. Blanda runt tills du får en slät massa. Tillsätt sedan resten av den önskade mängden soja utifrån hur stark du vill ha blandningen. OBS! I stället för vanlig soja kan du köpa soja som har tillsatts mindre salt. Smaken är densamma.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background