Sushi: Nigiri med brunt ris och omelett

20 minuter

Ett fint litet sushi-paket utan fisk men massor av fibrer.

Nigiri med brunt ris och omelett

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 240 g kokt brunt sushi-ris
  • 2 msk risvinäger
  • 2 ägg
  • 24 g röd paprika
  • 2 nypa salt
  • 2 krm stevia
  • tsk smör till stekning
  • 4 g wasabi
  • 2 gräslöksstjälk
  • 2 knippa basilika
  • 4 msk svarta sesamfrön

Så gör du:

  • Häll risvinägern i riset. Kör röd paprika i mixern så att den blir finhackad. Vispa sedan upp 1 ägg med paprikamassan och tillsätt salt och stevia. Stek omeletten i pannan.
  • Forma riset till 4 sushi-"båtar" som väger cirka 80 gram styck. Fördela wasabin ovanpå riset.
  • Skär fyrkanter av omeletten och lägg bitarna på riset. Strö på svarta sesamfrön och garnera med en kvist basilika. Bind gräslök runt ris och omelettbitar för att hålla ihop allt.

Newsletter background