Sushi: Nigiri med brunt ris och omelett

Ett fint litet sushi-paket utan fisk men massor av fibrer.

24 september 2012 av I FORM

1 person

120 g kokt brunt sushi-ris
1 msk risvinäger
1 ägg
⅛ röd paprika
1 nypa salt
1 knivsudd stevia
¹/₅ tsk smör till stekning
2 g wasabi
1 gräslöksstjälk
1 liten bukett basilika
2 msk svarta sesamfrön


Sushi: Så gör du

  • Häll risvinägern i riset. Kör röd paprika i mixern så att den blir finhackad. Vispa sedan upp 1 ägg med paprikamassan och tillsätt salt och stevia. Stek omeletten i pannan.

  • Forma riset till 4 sushi-"båtar" som väger cirka 80 gram styck. Fördela wasabin ovanpå riset.

  • Skär fyrkanter av omeletten och lägg bitarna på riset. Strö på svarta sesamfrön och garnera med en kvist basilika. Bind gräslök runt ris och omelettbitar för att hålla ihop allt.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar