Sushi: Nigiri med brunt ris och omelett

Ett fint litet sushi-paket utan fisk men massor av fibrer.

24 september 2012 av Michelle Kristensen

Nigiri med brunt ris och omelett

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

120 g kokt brunt sushi-ris

1 msk risvinäger

1 ägg

⅛ röd paprika

1 nypa salt

1 knivsudd stevia

¹/₅ tsk smör till stekning

2 g wasabi

1 gräslöksstjälk

1 liten bukett basilika

2 msk svarta sesamfrön

Så gör du:

  • Häll risvinägern i riset. Kör röd paprika i mixern så att den blir finhackad. Vispa sedan upp 1 ägg med paprikamassan och tillsätt salt och stevia. Stek omeletten i pannan.

  • Forma riset till 4 sushi-"båtar" som väger cirka 80 gram styck. Fördela wasabin ovanpå riset.

  • Skär fyrkanter av omeletten och lägg bitarna på riset. Strö på svarta sesamfrön och garnera med en kvist basilika. Bind gräslök runt ris och omelettbitar för att hålla ihop allt.

näringsinnehåll per person

Protein: 27 g

Fett: 42 g

Kolhydrat: 51 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar