Sushi: Nigiri med brunt ris och omelett

20 minuter

Ett fint litet sushi-paket utan fisk men massor av fibrer.

Nigiri med brunt ris och omelett

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 240 g kokt brunt sushi-ris
  • 2 msk risvinäger
  • 2 ägg
  • 24 g röd paprika
  • 2 nypa salt
  • 2 krm stevia
  • tsk smör till stekning
  • 4 g wasabi
  • 2 gräslöksstjälk
  • 2 knippa basilika
  • 4 msk svarta sesamfrön

Så gör du:

  • Häll risvinägern i riset. Kör röd paprika i mixern så att den blir finhackad. Vispa sedan upp 1 ägg med paprikamassan och tillsätt salt och stevia. Stek omeletten i pannan.
  • Forma riset till 4 sushi-"båtar" som väger cirka 80 gram styck. Fördela wasabin ovanpå riset.
  • Skär fyrkanter av omeletten och lägg bitarna på riset. Strö på svarta sesamfrön och garnera med en kvist basilika. Bind gräslök runt ris och omelettbitar för att hålla ihop allt.