Lär dig göra maki med brunt ris, räkor, mango, avokado, chili och salladslök.

Sushi: maki med brunt ris, räkor och mango

Njut av vacker sushi med fina färger och gott samvete.

18 september 2012 av I FORM

1 person

8 räkor
Knivsudd hackad färsk chili
¼ tsk olivolja till stekning
1 platta noritång
130 g kokt brunt sushi-ris
1 msk risvinäger
20 g mango
20 g avokado
5 g salladslök


Sushi: Så gör du

  • Börja med att blanda risvinägern i riset. Stek räkorna i olivolja och chili. När räkorna har svalnat knäcker du dem så att de inte är så böjda och de blir lättare att lägga raka.

  • Skär frukt och grönsaker i fina strimlor.

  • Lägg en platta noritång på bambumattan. Lägg sedan på ris på tångplattan bortsett från 5 centimeter högst upp som hålls tom. Placera räkor samt frukt och grönsaker i en rand tvärs över mitten och rulla tångplattan hårt. Ingredienserna ska pressas ihop lite i bambumattan

  • Dra några droppar vatten över de sista 5 centimetrarna tång så att den blir klistrig och du kan stänga rullen som ett kuvert. Låt rullen stå i 10 minuter och skär den sedan i 8 bitar.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar