Sushi: maki med brunt ris, räkor och mango

30 minuter

Njut av vacker sushi med fina färger och gott samvete.

Lär dig göra maki med brunt ris, räkor, mango, avokado, chili och salladslök.

Maki med brunt ris, räkor och mango

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 16 räkor
  • Knivsudd hackad färsk chili
  • ½ tsk olivolja till stekning
  • 2 platta noritång
  • 260 g kokt brunt sushi-ris
  • 2 msk risvinäger
  • 40 g mango
  • 40 g avokado
  • 10 g salladslök

Sushi: Så gör du

  • Börja med att blanda risvinägern i riset. Stek räkorna i olivolja och chili. När räkorna har svalnat knäcker du dem så att de inte är så böjda och de blir lättare att lägga raka.
  • Skär frukt och grönsaker i fina strimlor.
  • Lägg en platta noritång på bambumattan. Lägg sedan på ris på tångplattan bortsett från 5 centimeter högst upp som hålls tom. Placera räkor samt frukt och grönsaker i en rand tvärs över mitten och rulla tångplattan hårt. Ingredienserna ska pressas ihop lite i bambumattan
  • Dra några droppar vatten över de sista 5 centimetrarna tång så att den blir klistrig och du kan stänga rullen som ett kuvert. Låt rullen stå i 10 minuter och skär den sedan i 8 bitar.