Stekt abborre med dragonmajonnäs

45 minuter
561 kcal

Ordentligt mättande med lyxkänsla.

Stekt abborre med dragonmajonnäs

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 tsk majonnäs
  • 20 g färsk dragon
  • 4 msk cultura
  • ½ citron
  • 400 g rotselleri
  • 2 tsk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 260 g havsabborrefilé med skinn
  • 400 g sockerärter
  • 100 g grovt bröd

Tillagning

Blanda majonnäs med hackad dragon, cultura och hälften av citronskalen och -saften. Ställ det kallt. Skär sellerin i lagom stora bitar, gnid in med olivolja, salta och peppra och baka i 210 grader i 35 minuter. Krydda fisken med salt och peppar och resten av citronskalet. Häll 2 droppar olja i en panna och bryn fisken på kraftig värme i 4 minuter på skinnsidan, tills den är knaprig, och låt den sedan få 1 minut på köttsidan. Häll över resten av citronen och blanchera sockerärterna. Lägg upp fisken med sockerärter, bakta selleribitar och häll över dragonmajonnäs. Servera eventuellt bröd till.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background