Stekt abborre med dragonmajonnäs

45 minuter
561 kcal

Ordentligt mättande med lyxkänsla.

Stekt abborre med dragonmajonnäs

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 tsk majonnäs
  • 20 g färsk dragon
  • 4 msk cultura
  • ½ citron
  • 400 g rotselleri
  • 2 tsk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 260 g havsabborrefilé med skinn
  • 400 g sockerärter
  • 100 g grovt bröd

Tillagning

Blanda majonnäs med hackad dragon, cultura och hälften av citronskalen och -saften. Ställ det kallt. Skär sellerin i lagom stora bitar, gnid in med olivolja, salta och peppra och baka i 210 grader i 35 minuter. Krydda fisken med salt och peppar och resten av citronskalet. Häll 2 droppar olja i en panna och bryn fisken på kraftig värme i 4 minuter på skinnsidan, tills den är knaprig, och låt den sedan få 1 minut på köttsidan. Häll över resten av citronen och blanchera sockerärterna. Lägg upp fisken med sockerärter, bakta selleribitar och häll över dragonmajonnäs. Servera eventuellt bröd till.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background