Stekt abborre med dragonmajonnäs

45 minuter
561 kcal

Ordentligt mättande med lyxkänsla.

Stekt abborre med dragonmajonnäs

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 tsk majonnäs
  • 20 g färsk dragon
  • 4 msk cultura
  • ½ citron
  • 400 g rotselleri
  • 2 tsk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 260 g havsabborrefilé med skinn
  • 400 g sockerärter
  • 100 g grovt bröd

Tillagning

Blanda majonnäs med hackad dragon, cultura och hälften av citronskalen och -saften. Ställ det kallt. Skär sellerin i lagom stora bitar, gnid in med olivolja, salta och peppra och baka i 210 grader i 35 minuter. Krydda fisken med salt och peppar och resten av citronskalet. Häll 2 droppar olja i en panna och bryn fisken på kraftig värme i 4 minuter på skinnsidan, tills den är knaprig, och låt den sedan få 1 minut på köttsidan. Häll över resten av citronen och blanchera sockerärterna. Lägg upp fisken med sockerärter, bakta selleribitar och häll över dragonmajonnäs. Servera eventuellt bröd till.