Ceviche med kammusslor och lime

2,5 minuter
246 kcal

Det behöver absolut inte vara tråkigt att ha fastedag! Här får du recept på en sydamerikansk fiskrätt med vit fisk, kammusslor, röd lök, koriander och limesaft som får dig att längta efter fastedagarna!

Sydamerikansk Ceviche

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 300 g vit fisk
  • 100 g pilgrimsmusslor

Dressing

  • 2 röd chili
  • 2 rödlök
  • 2 vitlöksklyfta
  • Saft av 1 citron
  • Saft av 1 lime

Topping

  • 4 tomater
  • 1 gurka
  • 2 salladslök
  • Havssalt och svartpeppar
  • 2 knippe färsk koriander

Gör så här

  • Skär fisken i skivor på ca 1 cm och lägg dem på ett fat. Dela pilgrimsmusslorna och blanda med fisken.

  • Rör ner fint skivad chili, rödlök och vitlök i citron- och limesaften.

  • Häll dressingen över fisken och låt den stå övertäckt i kylen i minst 2 timmar, helst över natten.

  • Skär tomat, gurka och salladslök fint och tillsätt havssalt, paprika samt grovhackad koriander.

  • Lägg över fisken och servera.