Ceviche med kammusslor och lime

2,5 minuter
246 kcal

Det behöver inte vara ett tråkigt att äta kalorisnålt. Få receptet på denna sydamerikanska fiskrätt med vit fisk och pilgrimsmusslor.

Sydamerikansk Ceviche

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 300 g vit fisk
  • 100 g pilgrimsmusslor

Dressing

  • 2 röd chili
  • 2 rödlök
  • 2 vitlöksklyfta
  • Saft av 1 citron
  • Saft av 1 lime

Topping

  • 4 tomater
  • 1 gurka
  • 2 salladslök
  • Havssalt och svartpeppar
  • 2 knippe färsk koriander

Gör så här

  • Skär fisken i skivor på ca 1 cm och lägg dem på ett fat. Dela pilgrimsmusslorna och blanda med fisken.
  • Rör ner fint skivad chili, rödlök och vitlök i citron- och limesaften.
  • Häll dressingen över fisken och låt den stå övertäckt i kylen i minst 2 timmar, helst över natten.
  • Skär tomat, gurka och salladslök fint och tillsätt havssalt, paprika samt grovhackad koriander.
  • Lägg över fisken och servera.