Ceviche med kammusslor och lime

Det behöver absolut inte vara tråkigt att ha fastedag! Här får du recept på en sydamerikansk fiskrätt med vit fisk, kammusslor, röd lök, koriander och limesaft som får dig att längta efter fastedagarna!

2 december 2015 av I FORM-redaktionen

Sydamerikansk Ceviche

1 person

150 g vit fisk
50 g pilgrimsmusslor

Dressing

1 röd chili
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
Saft av 1 citron
Saft av 1 lime

Topping

2 tomater
½ gurka
1 salladslök
Havssalt och svartpeppar
1 knippe färsk koriander

 

Gör så här

  • Skär fisken i skivor på ca 1 cm och lägg dem på ett fat. Dela pilgrimsmusslorna och blanda med fisken.
  • Rör ner fint skivad chili, rödlök och vitlök i citron- och limesaften.
  • Häll dressingen över fisken och låt den stå övertäckt i kylen i minst 2 timmar, helst över natten.
  • Skär tomat, gurka och salladslök fint och tillsätt havssalt, paprika samt grovhackad koriander.
  • Lägg över fisken och servera.

 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar