Rödbetssallad

30 minuter
422 kcal

Läcker och färgsprakande och passar fint som förrätt eller tillbehör.

Rödbetssallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Det behöver du

  • 1 stor rödbeta (ca 250 g)
  • 1 polkabetor (kan ersättas av
  • en vanlig rödbeta)
  • 50 g hasselnötter
  • 1 tsk nötolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 6 kvistar citrontimjan
  • Salt och peppar

Tillbehör

  • Grovt bröd

Så gör du

  • Skala den vanliga rödbetan och skär den i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

  • Mixa till mos i lite av kokvattnet och tillsätt lite vinäger, salt och peppar.

  • Lägg upp moset på botten av tallrikarna. Riv hasselnötterna grovt eller hacka dem.

  • Polkabetan skalas och hyvlas i tunna flagor med potatisskalare. Strö nötter och timjan på moset och lägg på polkabetsflagorna som mönster.

  • Droppa över vinäger och olja och salta och peppra och tillsätt mer timjan. Servera som förrätt eller tillbehör.