Rödbetssallad

Läcker och färgsprakande och passar fint som förrätt eller tillbehör.

20 november 2012 av I FORM

Det behöver du (till 2 pers.)
1 stor rödbeta (ca 250 g)
1 polkabetor (kan ersättas av
en vanlig rödbeta)
50 g hasselnötter
1 tsk nötolja
1 msk äppelcidervinäger
6 kvistar citrontimjan
Salt och peppar

Tillbehör

Grovt bröd

    Så gör du

  • Skala den vanliga rödbetan och skär den i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  • Mixa till mos i lite av kokvattnet och tillsätt lite vinäger, salt och peppar.
  • Lägg upp moset på botten av tallrikarna. Riv hasselnötterna grovt eller hacka dem.
  • Polkabetan skalas och hyvlas i tunna flagor med potatisskalare. Strö nötter och timjan på moset och lägg på polkabetsflagorna som mönster.
  • Droppa över vinäger och olja och salta och peppra och tillsätt mer timjan. Servera som förrätt eller tillbehör.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar