Polkabetssallad
Asieninspirerad vintersallad med oxfilé, polkabetor, grapefrukt och syldad ingefära.
Asieninspirerad vintersallad med oxfilé, polkabetor, grapefrukt och syldad ingefära.
Njut av den goda polkabetssalladen, den är en fröjd för såväl smaklökar som ögon.
Hetta upp oljan och stek oxfilén med kryddorna i stekpannan tills den är mjuk, cirka 10 minuter. Låt oxfilén vila i cirka 5 minuter, innan du skär den i skivor.
Dra polkabetan över ett mandolinjärn och skär resterande grönsaker och grapefrukt, efter behag.
Rosta valnötterna i pannan i kokosolja och chili.
Skär ingefära mycket tunt på ett mandolinjärn. Rör ihop ingredienserna till dressingen och lägg ingefäran i äppelciderlagen (om du inte redan gjort det dagen innan).
Gör i ordning salladen och droppa över lime.