Polkabetssallad

25 minuter
403 kcal

Asieninspirerad vintersallad med oxfilé, polkabetor, grapefrukt och syldad ingefära.

Njut av den goda polkabetssalladen, den är en fröjd för såväl smaklökar som ögon.

Polkabetssallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Kött

  • 250 g oxfilé
  • 1 tsk olivolja till stekning
  • 2 nypa chili
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • Havssalt och nymalen peppar

Sallad

  • 2 polkabeta
  • ½ röd paprika
  • ½ grapefrukt
  • ½ lime
  • 30 g valnötter
  • 2 nypa chili
  • 1 tsk kokosolja till stekning
  • 2 näve koriander

Dressing

  • 1 tsk sojasås
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk limejuice
  • 2 nypa Stevia

Tillbehör

  • 30 g ingefära (gärna inlagd dagen innan)
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk Stevia

Gör så här:

  • Hetta upp oljan och stek oxfilén med kryddorna i stekpannan tills den är mjuk, cirka 10 minuter. Låt oxfilén vila i cirka 5 minuter, innan du skär den i skivor.
  • Dra polkabetan över ett mandolinjärn och skär resterande grönsaker och grapefrukt, efter behag.
  • Rosta valnötterna i pannan i kokosolja och chili.
  • Skär ingefära mycket tunt på ett mandolinjärn. Rör ihop ingredienserna till dressingen och lägg ingefäran i äppelciderlagen (om du inte redan gjort det dagen innan).
  • Gör i ordning salladen och droppa över lime.