Lammfrikassé för halvmaratonlöparen

2, 75 minuter

Mmm.... Supergod gryta med lamm, potatis och morötter som får puttra till sig riktigt ordentligt.

Lammfrikassé för halvmaratonlöparen

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g lammkött skuret i stora tärningar (och gärna några ben vid sidan av)
  • 1 lök
  • 2 lagerblad
  • 3 morötter
  • 3 purjolökar
  • 1 citron
  • 1 knippa dill
  • 200 g små potatisar
  • 200 g spritade ärtor
  • Salt och peppar
  • 2 tsk majsstärkelse

Tillbehör

  • Grovt bröd

Tillagning

Rensa alla grönsaker. Skär potatisen i halvor. Skär två purjolökar och två morötter i fina bitar och spara. Skölj citronen noga, dela i klyftor.

Skär sista moroten och purjolöken i större bitar, lägg i grytan med klyftor av löken, lagerblad och kött. Täck med vatten.

Koka upp och skumma av. Häll på vatten och värm upp till kokpunkten. Lägg på locket och sänk till lägsta temperatur

Spring 21,5 km, och när du har kommit hem, häller du morötterna, purjolöken, citron och potatis i grytan. Ta en dusch!

Efter 20 min lägger du i ärtorna och hälften av dillen. Smaka av med salt och peppar.

Ungefär 2 dl av spadet från kokningen blandas med majsstärkelsen utrörd i kallt vatten och rörs ner i grytan.

Servera med färsk dill och grovt bröd.