Servera med sallad på vita bönor.

Kalvstek vänd i örtkryddor med sallad på vita bönor

Örtkryddssalladen på vita bönor är perfekt till kalvsteken.

Kalvstek vänd i örtkryddor med sallad på vita bönor

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Tid totalt: 9 timmar

INGREDIENSER

100 g vita bönor (motsvarande 200 g blötlagda och kokta)

1 bunt basilika

1 bunt bladpersilja

1 bunt mynta

600 g röda och/eller gula körsbärstomater

2 msk kallpressad rapsolja

1 msk vitvinsvinäger

1 vitlöksklyfta

4 msk finriven parmesanost

4 bitar kalvfilé à cirka 150 g

4 tsk extra jungfruolivolja

Havssalt och nymalen svartpeppar

  • Skölj bönorna och lägg dem i blöt i rikligt med vatten i kylskåpet i 8 timmar, koka dem sedan i 35 minuter och låt dem svalna.
  • Hacka örtkryddorna fint. Skär tomaterna i halvor.
  • Blanda de vita bönorna med tomater, ⅕ av örtkryddorna, rapsolja, vinäger, finriven vitlök och parmesanost, och smaka av med salt och peppar.
  • Gnid in biffarna med olja, salta och peppra och stek dem, först på hög värme på varje sida, sänk därefter värmen lite tills de är färdigstekta: Röda inuti, eller medium, efter smak.
  • Låt köttet vila, packa in det i resten av örtkryddorna och servera det tillsammans med bön-tomatsalladen.

näringsinnehåll per person

Protein: 44,5 g

Fett: 18,2 g

Kostfiber: 7,8 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar