Kalvstek vänd i örtkryddor med sallad på vita bönor

9 timmar

Örtkryddssalladen på vita bönor är perfekt till kalvsteken.

Servera med sallad på vita bönor.

Kalvstek vänd i örtkryddor med sallad på vita bönor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 50 g vita bönor (motsvarande 200 g blötlagda och kokta)
  • ½ bunt basilika
  • ½ bunt bladpersilja
  • ½ bunt mynta
  • 300 g röda och/eller gula körsbärstomater
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ½ vitlöksklyfta
  • 2 msk finriven parmesanost
  • 2 bitar kalvfilé à cirka 150 g
  • 2 tsk extra jungfruolivolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  • Skölj bönorna och lägg dem i blöt i rikligt med vatten i kylskåpet i 8 timmar, koka dem sedan i 35 minuter och låt dem svalna.
  • Hacka örtkryddorna fint. Skär tomaterna i halvor.
  • Blanda de vita bönorna med tomater, ⅕ av örtkryddorna, rapsolja, vinäger, finriven vitlök och parmesanost, och smaka av med salt och peppar.
  • Gnid in biffarna med olja, salta och peppra och stek dem, först på hög värme på varje sida, sänk därefter värmen lite tills de är färdigstekta: Röda inuti, eller medium, efter smak.
  • Låt köttet vila, packa in det i resten av örtkryddorna och servera det tillsammans med bön-tomatsalladen.