Servera med sallad på vita bönor.

Kalvstek vänd i örtkryddor med sallad på vita bönor

Örtkryddssalladen på vita bönor är perfekt till kalvsteken.

16 juli 2013 av I FORM

4 personer
100 g vita bönor (motsvarande 200 g blötlagda och kokta)
1 bunt basilika
1 bunt bladpersilja
1 bunt mynta
600 g röda och/eller gula körsbärstomater
2 msk kallpressad rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
4 msk finriven parmesanost
4 bitar kalvfilé à cirka 150 g
4 tsk extra jungfruolivolja
Havssalt och nymalen svartpeppar

  • Skölj bönorna och lägg dem i blöt i rikligt med vatten i kylskåpet i 8 timmar, koka dem sedan i 35 minuter och låt dem svalna.
  • Hacka örtkryddorna fint. Skär tomaterna i halvor.
  • Blanda de vita bönorna med tomater, ⅕ av örtkryddorna, rapsolja, vinäger, finriven vitlök och parmesanost, och smaka av med salt och peppar.


  • Gnid in biffarna med olja, salta och peppra och stek dem, först på hög värme på varje sida, sänk därefter värmen lite tills de är färdigstekta: Röda inuti, eller medium, efter smak.
  • Låt köttet vila, packa in det i resten av örtkryddorna och servera det tillsammans med bön-tomatsalladen.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar