50
g
vita bönor (motsvarande 200 g blötlagda och kokta)
½
bunt basilika
½
bunt bladpersilja
½
bunt mynta
300
g
röda och/eller gula körsbärstomater
1
msk
kallpressad rapsolja
½
msk
vitvinsvinäger
½
vitlöksklyfta
2
msk
finriven parmesanost
2
bitar kalvfilé à cirka 150 g
2
tsk
extra jungfruolivolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
Så här gör du
Skölj bönorna och lägg dem i blöt i rikligt med vatten i kylskåpet i 8 timmar, koka dem sedan i 35 minuter och låt dem svalna.
Hacka örtkryddorna fint. Skär tomaterna i halvor.
Blanda de vita bönorna med tomater, ⅕ av örtkryddorna, rapsolja, vinäger, finriven vitlök och parmesanost, och smaka av med salt och peppar.
Gnid in biffarna med olja, salta och peppra och stek dem, först på hög värme på varje sida, sänk därefter värmen lite tills de är färdigstekta: Röda inuti, eller medium, efter smak.
Låt köttet vila, packa in det i resten av örtkryddorna och servera det tillsammans med bön-tomatsalladen.