Orientalisk kyckling med rabarber

40 minuter
557 kcal

Varför spara rabarbern till desserten? Ge de spröda stänglarna en orientalisk make over och få ut mer av säsongen.

Orientalisk kyckling med rabarber

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • Saften av 1 lime
  • 2 msk soja
  • 1 citrongräs
  • 1 cm finriven färsk ingefära
  • 250 g kycklingbröst utan skinn
  • 2 salladslök
  • 1 fänkålsknöl
  • 100 g champinjoner
  • 250 g sköljda rabarber
  • 1 tsk jordnötsolja
  • Ev salt och peppar

Tillbehör:

  • Grovt ris (rött/svart/brunt)
  • Färsk koriander

Så gör du

  • Blanda limesaft med soja, hackat citrongräs och ingefära. Lägg i stora kycklingbitar

  • Skär salladslök i sneda bitar, fänkålen i tunna klyftor, champinjonerna i klyftor, och rabarbern i sneda bitar.

  • Tillsätt oljan i en wok och snabbstek fänkålen i 4 minuter. Tillsätt sedan svamp och stek i ytterligare ett par minuter.

  • Ta upp grönsakerna när de blir mjuka i kanten.

  • Stek nu den marinerade kycklingen (med lag) i woken och låt det sjuda i 10–15 minuter.

  • Lägg i grönsakerna igen och värm upp allt.

  • Strö på koriander och servera med ris.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background