Orientalisk kyckling med rabarber

40 minuter
557 kcal

Varför spara rabarbern till desserten? Ge de spröda stänglarna en orientalisk make over och få ut mer av säsongen.

Orientalisk kyckling med rabarber

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • Saften av 1 lime
  • 2 msk soja
  • 1 citrongräs
  • 1 cm finriven färsk ingefära
  • 250 g kycklingbröst utan skinn
  • 2 salladslök
  • 1 fänkålsknöl
  • 100 g champinjoner
  • 250 g sköljda rabarber
  • 1 tsk jordnötsolja
  • Ev salt och peppar

Tillbehör:

  • Grovt ris (rött/svart/brunt)
  • Färsk koriander

Så gör du

  • Blanda limesaft med soja, hackat citrongräs och ingefära. Lägg i stora kycklingbitar

  • Skär salladslök i sneda bitar, fänkålen i tunna klyftor, champinjonerna i klyftor, och rabarbern i sneda bitar.

  • Tillsätt oljan i en wok och snabbstek fänkålen i 4 minuter. Tillsätt sedan svamp och stek i ytterligare ett par minuter.

  • Ta upp grönsakerna när de blir mjuka i kanten.

  • Stek nu den marinerade kycklingen (med lag) i woken och låt det sjuda i 10–15 minuter.

  • Lägg i grönsakerna igen och värm upp allt.

  • Strö på koriander och servera med ris.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background