Orientalisk kyckling med rabarber

Varför spara rabarbern till desserten? Ge de spröda stänglarna en orientalisk make over och få ut mer av säsongen.

8 juni 2012 av I FORM

2 personer

Saften av 1 lime
2 msk soja
1 citrongräs
1 cm finriven färsk ingefära
250 g kycklingbröst utan skinn
2 salladslök
1 fänkålsknöl
100 g champinjoner
250 g sköljda rabarber
1 tsk jordnötsolja
Ev salt och peppar

Tillbehör:

Grovt ris (rött/svart/brunt)
Färsk koriander

Så gör du

  • Blanda limesaft med soja, hackat citrongräs och ingefära. Lägg i stora kycklingbitar
  • Skär salladslök i sneda bitar, fänkålen i tunna klyftor, champinjonerna i klyftor, och rabarbern i sneda bitar.
  • Tillsätt oljan i en wok och snabbstek fänkålen i 4 minuter. Tillsätt sedan svamp och stek i ytterligare ett par minuter.
  • Ta upp grönsakerna när de blir mjuka i kanten.
  • Stek nu den marinerade kycklingen (med lag) i woken och låt det sjuda i 10–15 minuter.
  • Lägg i grönsakerna igen och värm upp allt.
  • Strö på koriander och servera med ris.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar