Orientalisk kyckling med rabarber

40 minuter
557 kcal

Varför spara rabarbern till desserten? Ge de spröda stänglarna en orientalisk make over och få ut mer av säsongen.

Orientalisk kyckling med rabarber

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • Saften av 1 lime
  • 2 msk soja
  • 1 citrongräs
  • 1 cm finriven färsk ingefära
  • 250 g kycklingbröst utan skinn
  • 2 salladslök
  • 1 fänkålsknöl
  • 100 g champinjoner
  • 250 g sköljda rabarber
  • 1 tsk jordnötsolja
  • Ev salt och peppar

Tillbehör:

  • Grovt ris (rött/svart/brunt)
  • Färsk koriander

Så gör du

  • Blanda limesaft med soja, hackat citrongräs och ingefära. Lägg i stora kycklingbitar

  • Skär salladslök i sneda bitar, fänkålen i tunna klyftor, champinjonerna i klyftor, och rabarbern i sneda bitar.

  • Tillsätt oljan i en wok och snabbstek fänkålen i 4 minuter. Tillsätt sedan svamp och stek i ytterligare ett par minuter.

  • Ta upp grönsakerna när de blir mjuka i kanten.

  • Stek nu den marinerade kycklingen (med lag) i woken och låt det sjuda i 10–15 minuter.

  • Lägg i grönsakerna igen och värm upp allt.

  • Strö på koriander och servera med ris.