Rödtunga med lakrits och purjolök-lime-dragon på ångkokt fänkål

40 minuter

Läcker förrätt med lakrits och ångad fänkål.

  • och smak! Den här lilla favoriträtten är det perfekta sättet att inleda en festlig meny.

Rödtunga med lakrits och purjolök-lime-dragon

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 rödtungefiléer, alt sjötunga eller rödspätta
  • 1 fänkål
  • ½ citron
  • ½ msk kallpressad rapsolja
  • ½ purjolök
  • ½ lime
  • 1 kvistar färsk dragon
  • Havssalt och färskmalen svartpeppar
  • 2 tsk lakritspulver
  • Extra jungfruolivolja

Gör så här:

  • Skiva fänkål fint på ett rivjärn.
  • Lägg i en kastrull och pressa över citron, lägg i rapsolja och lite havssalt. Låt stå.
  • Skär av en 5 cm stor bit från purjolöken där den är vit-ljusgrön. Skär ultrafina juliennestrimlor på längden.
  • Skär bort skalet från limefrukten och skär även detta i fina juliennestrimlor.
  • Doppa purjolök, dragon och lime i vatten, ta upp och låt torka på lite hushållspapper.
  • Badda fisken torr och leta efter eventuella ben att ta bort. Krydda översidan med salt, peppar och lakrits.
  • Stek fisken, först en minut på ovansidan, vänd och stek klart på andra sidan. Rulla fisken så att den får stekyta hela vägen runt. Stek i ungefär 6 minuter beroende på hur tjock den är.
  • Häll kokande vatten på fänkålen, koka upp och häll över i en sil.
  • Lägg upp fisken på den ångkokta fänkålen och lägg purjolökstoppingen ovanpå.
  • Eftersom den här rätten fungerar som en förrätt är ytterligare tillbehör inte nödvändigt. Men den kan också fungera som en huvudrätt med lite mer fisk och med potatis till.