Tanka upp rejält med vitaminer via den här salladen.

Krispig sallad med röd grapefrukt

Ge dig själv en riktig vitamininjektion via den här salladen!

Vintersallad med röd grapefrukt

1 person

Citronkyckling

1 kycklingfilé à 125 g
1 tsk färsk rosmarin
1 tsk olivolja
½ stor vitlöksklyfta
Havssalt och peppar
¼ citron

Vintersallad

½ aubergine
½ tsk färsk rosmarin
1 tsk olivolja
Havssalt och peppar
¼ röd grapefrukt
⅛ spetskål
1 gul polkagrisrödbeta
½ färskt fikon

Dressing

2 tsk tahini
Saft och skal från ¼ ekocitron
2 msk vatten
¼ tsk salt
1 knivsudd stevia (pulver)

Garnering

Svarta sesamfrön och rivet skal från en ekocitron


Gör så här

  • Banka till kycklingfilén med handflatan.
  • Marinera den i olja, rosmarin, vitlök, salt och peppar, och täck den med tunna citronskivor.
  • Skär auberginen i tunna skivor på längden, häll på olivolja, rosmarin, salt och peppar.
  • Baka kyckling och aubergine i ugnen i 175 grader i 15–20 minuter.
  • När aubergineskivorna börjar få färg är de klara.
  • Rör ihop dressingen och skär de resterande grönsakerna och frukterna i önskade storlekar.
  • Servera alltihop på en tallrik och strö över sesamfrön och rivet citronskal.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar