Krispig sallad med röd grapefrukt

30 minuter
374 kcal

Ge dig själv en riktig vitamininjektion via den här salladen!

Tanka upp rejält med vitaminer via den här salladen.

Vintersallad med röd grapefrukt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

Citronkyckling

  • 2 kycklingfilé à 125 g
  • 2 tsk färsk rosmarin
  • 2 tsk olivolja
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • Havssalt och peppar
  • ½ citron

Vintersallad

  • 1 aubergine
  • 1 tsk färsk rosmarin
  • 2 tsk olivolja
  • Havssalt och peppar
  • ½ röd grapefrukt
  • 200 g spetskål
  • 2 gul polkagrisrödbeta
  • 1 färskt fikon

Dressing

  • 4 tsk tahini
  • Saft och skal från ¼ ekocitron
  • 4 msk vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 knivsudd stevia (pulver)

Garnering

  • Svarta sesamfrön och rivet skal från en ekocitron

Gör så här

  • Banka till kycklingfilén med handflatan.

  • Marinera den i olja, rosmarin, vitlök, salt och peppar, och täck den med tunna citronskivor.

  • Skär auberginen i tunna skivor på längden, häll på olivolja, rosmarin, salt och peppar.

  • Baka kyckling och aubergine i ugnen i 175 grader i 15–20 minuter.

  • När aubergineskivorna börjar få färg är de klara.

  • Rör ihop dressingen och skär de resterande grönsakerna och frukterna i önskade storlekar.

  • Servera alltihop på en tallrik och strö över sesamfrön och rivet citronskal.