Tanka upp rejält med vitaminer via den här salladen.

Krispig sallad med röd grapefrukt

Ge dig själv en riktig vitamininjektion via den här salladen!

17 februari 2015 av Michelle Kristensen

Vintersallad med röd grapefrukt

1 person

Citronkyckling

1 kycklingfilé à 125 g
1 tsk färsk rosmarin
1 tsk olivolja
½ stor vitlöksklyfta
Havssalt och peppar
¼ citron

Vintersallad

½ aubergine
½ tsk färsk rosmarin
1 tsk olivolja
Havssalt och peppar
¼ röd grapefrukt
⅛ spetskål
1 gul polkagrisrödbeta
½ färskt fikon

Dressing

2 tsk tahini
Saft och skal från ¼ ekocitron
2 msk vatten
¼ tsk salt
1 knivsudd stevia (pulver)

Garnering

Svarta sesamfrön och rivet skal från en ekocitron


Gör så här

  • Banka till kycklingfilén med handflatan.
  • Marinera den i olja, rosmarin, vitlök, salt och peppar, och täck den med tunna citronskivor.
  • Skär auberginen i tunna skivor på längden, häll på olivolja, rosmarin, salt och peppar.
  • Baka kyckling och aubergine i ugnen i 175 grader i 15–20 minuter.
  • När aubergineskivorna börjar få färg är de klara.
  • Rör ihop dressingen och skär de resterande grönsakerna och frukterna i önskade storlekar.
  • Servera alltihop på en tallrik och strö över sesamfrön och rivet citronskal.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar