Kycklingburgare med portobellobotten

25 minuter

Den stora, fina svampen är som gjord för att bli botten och lock till denna burgare.

Burgare med portobellosvamp – 5:2-dieten recept

Kycklingburgare med portobellobotten

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kycklingfärs
  • 4 portobellosvampar
  • ½ orange paprika
  • 6 soltorkade tomater

Till stekning/grillning

  • 2 tsk olivolja
  • Havssalt och nymalen peppar

Till stekning/grillning

  • 2 tsk olivolja
  • Havssalt och nymalen peppar

Guacamole

  • avokado
  • Saft och skal från ½ ekologisk citron
  • ½ vitlöksklyfta
  • Ett stänk cayennepeppar
  • 1 liten hackad tomat
  • 1 dadel
  • Lite färsk koriander
  • Havssalt och nymalen peppar

Så här gör du

  • Kör alla ingredienserna till guacamolen till grov konsistens i en mixer (stoppa innan den blir till mos), och ställ in i kylskåpet.
  • Forma köttet till två biffar. Krydda det med olja, salt och peppar och grilla eller stek biffarna.
  • Grilla även portobellosvampen i lite olja i cirka 1 minut på varje sida tills de är gyllenbruna.
  • Lägg en portobellosvamp som botten, fyll svampen med guacamole, lägg på kycklingbiffen och fördela paprika­skivor och soltorkade tomater på biffen.
  • Avsluta med en portobellosvamp som topp. Garnera med lite färsk koriander.