Kycklingburgare med portobellobotten

25 minuter

Den stora, fina svampen är som gjord för att bli botten och lock till denna burgare.

Burgare med portobellosvamp – 5:2-dieten recept

Kycklingburgare med portobellobotten

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kycklingfärs
  • 4 portobellosvampar
  • ½ orange paprika
  • 6 soltorkade tomater

Till stekning/grillning

  • 2 tsk olivolja
  • Havssalt och nymalen peppar

Till stekning/grillning

  • 2 tsk olivolja
  • Havssalt och nymalen peppar

Guacamole

  • avokado
  • Saft och skal från ½ ekologisk citron
  • ½ vitlöksklyfta
  • Ett stänk cayennepeppar
  • 1 liten hackad tomat
  • 1 dadel
  • Lite färsk koriander
  • Havssalt och nymalen peppar

Så här gör du

  • Kör alla ingredienserna till guacamolen till grov konsistens i en mixer (stoppa innan den blir till mos), och ställ in i kylskåpet.

  • Forma köttet till två biffar. Krydda det med olja, salt och peppar och grilla eller stek biffarna.

  • Grilla även portobellosvampen i lite olja i cirka 1 minut på varje sida tills de är gyllenbruna.

  • Lägg en portobellosvamp som botten, fyll svampen med guacamole, lägg på kycklingbiffen och fördela paprika­skivor och soltorkade tomater på biffen.

  • Avsluta med en portobellosvamp som topp. Garnera med lite färsk koriander.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background