Burgare med portobellosvamp – 5:2-dieten recept
Burgare med portobellosvamp © iStock

Kycklingburgare med portobellobotten

Den stora, fina svampen är som gjord för att bli botten och lock till denna burgare.

26 juli 2012 av I FORM

2 personer
250 gram kycklingfärs
4 portobellosvampar
½ orange paprika
6 soltorkade tomater


Till stekning/grillning

2 tsk olivolja
Havssalt och nymalen peppar


Guacamole

1½ avokado
Saft och skal från ½ ekologisk citron
½ vitlöksklyfta
Ett stänk cayennepeppar
1 liten hackad tomat
1 dadel
Lite färsk koriander
Havssalt och nymalen peppar


  • Kör alla ingredienserna till guacamolen till grov konsistens i en mixer (stoppa innan den blir till mos), och ställ in i kylskåpet.
  • Forma köttet till två biffar. Krydda det med olja, salt och peppar och grilla eller stek biffarna.
  • Grilla även portobellosvampen i lite olja i cirka 1 minut på varje sida tills de är gyllenbruna.
  • Lägg en portobellosvamp som botten, fyll svampen med guacamole, lägg på kycklingbiffen och fördela paprika­skivor och soltorkade tomater på biffen.
  • Avsluta med en portobellosvamp som topp. Garnera med lite färsk koriander.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar