Blötlägg och koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen, så att de är klara till serveringen. (Blötlägg i minst 8 timmar, skölj och koka i lättsaltat vatten i cirka 35 minuter, tills de är mjuka.)
Sätt ugnen på 120 grader, ej varmluft. Skär köttet i skivor, bryn dessa i en stekpanna.
Lägg rub-ingredienserna i en mortel, mortla till en homogen massa.
Gnid köttet med rub, lägg det på ett ugnsfast fat, klä in det i aluminiumfolie.
Ställ det i ugnen i 4 timmar, ta bort folien den sista timmen.
Skölj och slunga spenaten torr. Skala och skär palsternackorna i stavar, rosta dem i lite olivolja. Gör i ordning salladslökarna och skär dem i skivor.
Ta ut köttet och ta bort fettkanten.
Finriv chokladen över det varma köttet. Riv isär köttet i munsbitar med två gafflar.
Servera spenaten med kött, palsternackor, ljumma bönor, salladslök och basilika.
Vispa ihop dressingen, smaka av med salt och peppar och ringla över cirka 1 msk per person.