Läs också

Grön pasta

Färsk pasta med pesto

En helgrön pastarätt som dessutom är snabblagad.

22 mars 2012 av I FORM

Till 2 personer

Den färska pastan:

10 kraftiga sparrisar


Pesto:

½ mogen avokado
½ pressad vitlöksklyfta
¼ tsk havssalt
¾ dl rostade pinjekärnor
1 dl färsk basilika (lätt sammanpressad)
Saft och skal från ½ KRAV-citron
½–1 dl vatten


  • Kör pinjekärnor, salt och vitlök i en matberedare tills pinjekärnorna är i små bitar.
  • Tillsätt sedan resten av ingredienserna till såsen och kör det ihop. Om du vill ha lite tunnare konsistens tillsätter du mer vatten.
  • Skär sparrisen i strimlor med en potatisskalare. Häll kokande vatten över strimlorna och låt det dra i 30–40 sekunder.
  • Fördela strimlorna i två skålar och servera med pesto ovanpå.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar