Färsk pasta med pesto

10 minuter

En helgrön pastarätt som dessutom är snabblagad.

Färsk pasta med pesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Den färska pastan:

  • 10 kraftiga sparrisar

Pesto:

  • ½ mogen avokado
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • ¼ tsk havssalt
  • ¾ dl rostade pinjekärnor
  • 1 dl färsk basilika (lätt sammanpressad)
  • Saft och skal från ½ KRAV-citron
  • dl vatten

Så här gör du

  • Kör pinjekärnor, salt och vitlök i en matberedare tills pinjekärnorna är i små bitar.
  • Tillsätt sedan resten av ingredienserna till såsen och kör det ihop. Om du vill ha lite tunnare konsistens tillsätter du mer vatten.
  • Skär sparrisen i strimlor med en potatisskalare. Häll kokande vatten över strimlorna och låt det dra i 30–40 sekunder.
  • Fördela strimlorna i två skålar och servera med pesto ovanpå.