Nyttiga recept Middag Färsk past... Färsk pasta med pesto 10 minuter En helgrön pastarätt som dessutom är snabblagad. Av I FORM-redaktionen 21 mars 2012 Färsk pasta med pesto Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Den färska pastan: 10 kraftiga sparrisar Pesto: ½ mogen avokado ½ pressad vitlöksklyfta ¼ tsk havssalt ¾ dl rostade pinjekärnor 1 dl färsk basilika (lätt sammanpressad) Saft och skal från ½ KRAV-citron dl vatten Så här gör du Kör pinjekärnor, salt och vitlök i en matberedare tills pinjekärnorna är i små bitar. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till såsen och kör det ihop. Om du vill ha lite tunnare konsistens tillsätter du mer vatten. Skär sparrisen i strimlor med en potatisskalare. Häll kokande vatten över strimlorna och låt det dra i 30–40 sekunder. Fördela strimlorna i två skålar och servera med pesto ovanpå.