Nyttiga recept Middag Provencals... Provencalskt lamm 40 minuter 520 kcal Husmansklassiker med rotfrukter och tapenade. Av I FORM-redaktionen 8 maj 2012 Provencalskt lamm Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 300 g putsad lammfilé 4 dl blandade örtkryddor av gräslök, timjan, rosmarin, basilika, salvia 1 schalottenlök 2 fett vitlök Salt och peppar 2 tsk olivolja Rivet skal av ½ KRAV-märkt citron Lite saft från citronen 4 persiljerötter 8 blekselleristjälkar 300 g grön squash 10 fett vitlök med skal 4 dl buljong (grönsaks- eller kalvbuljong) 2 msk olivtapenade Tillagning Hacka alla örtkryddorna fint och blanda dem med finhackat citronskal och schalottenlök. Bryn köttet som är saltat och pepprat cirka 2 minuter på varje sida i en panna i oljan. Klappa sedan in de finhackade örterna på köttet så att det nästan packas in i örtkryddor. Tillsätt eventuellt lite citronsaft. Skala rotfrukterna och skär dem ihop med squashen och blekselleri i grova, rustika bitar som blandas med de hela vitlöksklyftorna. Lägg blandningen som botten i en ugnsfast form och häll på buljongen. Lägg på lammköttet och ställ det i ugnen på 200 grader i 15–20 minuter. Servera med en klick tapenade att doppa grönsakerna i. Lamm