Provencalskt lamm

40 minuter
520 kcal

Husmansklassiker med rotfrukter och tapenade.

Provencalskt lamm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g putsad lammfilé
  • 4 dl blandade örtkryddor av gräslök, timjan, rosmarin, basilika, salvia
  • 1 schalottenlök
  • 2 fett vitlök
  • Salt och peppar
  • 2 tsk olivolja
  • Rivet skal av ½ KRAV-märkt citron
  • Lite saft från citronen
  • 4 persiljerötter
  • 8 blekselleristjälkar
  • 300 g grön squash
  • 10 fett vitlök med skal
  • 4 dl buljong (grönsaks- eller kalvbuljong)
  • 2 msk olivtapenade

Tillagning

Hacka alla örtkryddorna fint och blanda dem med finhackat citronskal och schalottenlök. Bryn köttet som är saltat och pepprat cirka 2 minuter på varje sida i en panna i oljan. Klappa sedan in de finhackade örterna på köttet så att det nästan packas in i örtkryddor. Tillsätt eventuellt lite citronsaft.

Skala rotfrukterna och skär dem ihop med squashen och blekselleri i grova, rustika bitar som blandas med de hela vitlöksklyftorna. Lägg blandningen som botten i en ugnsfast form och häll på buljongen. Lägg på lammköttet och ställ det i ugnen på 200 grader i 15–20 minuter. Servera med en klick tapenade att doppa grönsakerna i.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background