Medaljong med plommon och morot

Upptäck en spännande kötträtt i kombination med frukt och grönsaker.

2 februari 2010 av I FORM

2 personer

2 skinkmedaljonger (à ca 150 g) av putsad filé
120 g gröna linser
300 g blå eller röda plommon (t ex Viktoria)
4 morötter
5 kvistar timjan


Från ditt baslager

Salt
Peppar
Olivolja
Citronsaft
1 schalottenlök


Tillagning
Salta medaljongerna och låt dem dra medan du gör klart resten.

Koka linserna i lättsaltat vatten i 15-20 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.

Halvera plommonen och ta bort kärnan. Skala morötterna och skär dem i skivor. Hacka löken. Häll 1 tsk olja i en djup panna och stek lök och morötter på medelvärme i 5 minuter. Salta, peppra och lägg i timjan. Smaka av med lite citronsaft. Blanda ner plommonen och stek vidare i 3 minuter.

Stek köttet på hör värme i 2 minuter på varje sida. Servera med linserna som tillbehör.

Sund bonus

Rätten är fullproppad med betakaroten, som har en positiv effekt på synen. Samtidigt får du riktigt mycket järn från rätten och säkrar därmed en bra blodproduktion.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar