Skär pancettan i mindre bitar, bryn dem i olja och ta upp ur grytan. Strö salt och peppar över oxköttet och bryn i grytan.
Tillsätt lök, vitlök och peperoncino. Hacka morötter, selleri och det mesta av persiljan fint, blanda sedan och dela i två portioner.
Resten av persiljan, rosmarin och lagerblad binds till en bukett.
Rödvin och tomatsås hälls runt köttet. Lägg tillbaka pancettabitarna i grytan.
Kryddbuketten läggs bredvid och den ena hälften av grönsaksblandningen läggs överst. Rör runt allt med lite vatten.
Lägg på locket och låt grytan småkoka i fyra timmar på mycket låg värme. Man kan med fördel sätta grytan i ugnen med lock i fyra timmar på 75 grader.
Tillsätt oliverna, citronsaften, -skalet och pinjenötterna och smaka av.
Fiska upp buketten, tillsätt resten av grönsakerna och låt koka i fem minuter. Strö över färsk persilja.