Kycklingbröst med kiwisallad

30 minuter
256 kcal

Kalorifattig njutning med läskande inslag.

Kycklingbröst med kiwisallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • ½ dl teriyaki
  • 50 g machésallad
  • 2 gröna kiwifrukter

Dressing av:

  • 1 msk olivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • Liten schalottenlök
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Tillagning

  • Lägg kycklingbröstfiléer i teriyaki och låt stå och dra i kylskåp i minst 6 timmar.
  • Stek sedan filéerna på båda sidorna i en teflonpanna i den marinad som sitter kvar på kycklingen. Stek dem först på hög värme på båda sidorna, häll nu på resten av marinaden och låt kycklingfiléerna puttra färdigt på medelvärme, cirka 7 minuter på varje sida.
  • Skölj sallad och skala och skär kiwifrukterna i klyftor.
  • Gör dressing av olja, vinäger, finhackad schalottenlök, salt och nymalen svartpeppar.
  • Skär kycklingfiléerna i halvtjocka skivor och lägg upp dem med sallad och kiwi. Häll slutligen på dressingen.