Kycklingbröst med kiwisallad

Kalorifattig njutning med läskande inslag.

8 maj 2012 av I FORM

4 personer

4 kycklingfiléer
1 dl teriyaki
100 g machésallad
4 gröna kiwifrukter


Dressing av:

2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Liten schalottenlök
Havssalt
Svartpeppar


Tillagning

Lägg kycklingbröstfiléer i teriyaki och låt stå och dra i kylskåp i minst 6 timmar. Stek sedan filéerna på båda sidorna i en teflonpanna i den marinad som sitter kvar på kycklingen. Stek dem först på hög värme på båda sidorna, häll nu på resten av marinaden och låt kycklingfiléerna puttra färdigt på medelvärme, cirka 7 minuter på varje sida. Skölj sallad och skala och skär kiwifrukterna i klyftor. Gör dressing av olja, vinäger, finhackad schalottenlök, salt och nymalen svartpeppar. Skär kycklingfiléerna i halvtjocka skivor och lägg upp dem med sallad och kiwi. Häll slutligen på dressingen.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar