Kycklingbröst med kiwisallad

30 minuter
256 kcal

Kalorifattig njutning med läskande inslag.

Kycklingbröst med kiwisallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • ½ dl teriyaki
  • 50 g machésallad
  • 2 gröna kiwifrukter

Dressing av:

  • 1 msk olivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • Liten schalottenlök
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Tillagning

  • Lägg kycklingbröstfiléer i teriyaki och låt stå och dra i kylskåp i minst 6 timmar.
  • Stek sedan filéerna på båda sidorna i en teflonpanna i den marinad som sitter kvar på kycklingen. Stek dem först på hög värme på båda sidorna, häll nu på resten av marinaden och låt kycklingfiléerna puttra färdigt på medelvärme, cirka 7 minuter på varje sida.
  • Skölj sallad och skala och skär kiwifrukterna i klyftor.
  • Gör dressing av olja, vinäger, finhackad schalottenlök, salt och nymalen svartpeppar.
  • Skär kycklingfiléerna i halvtjocka skivor och lägg upp dem med sallad och kiwi. Häll slutligen på dressingen.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background