Kalvköttbullar med ingefära

40 minuter

Broccoli, spenat och två sorters bönor med ingefärsdressing till kalvköttbullar med ingefära.

Kalvköttbullar med ingefära

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kalvfärs, alternativt kalv- och fläskfärs med lågt fettinnehåll
  • 1 schalottenlök
  • 1 bit färsk ingefära, ca 20 g
  • 1 ägg
  • 2 msk fullkornsmjöl
  • 2 msk minimjölk
  • Havssalt och färskmalen svartpeppar
  • 1 tsk extra jungfruolivolja
  • 100 g broccolibuketter
  • 100 g gröna bönor
  • 50 g edamamebönor*
  • 50 g babyspenat

Dressing

  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 msk limesaft
  • 2 msk soja
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 2 tsk agavesirap eller akaciahonung

Tillagning

  • Blanda köttet med finriven lök och ingefära, ägg, mjöl, mjölk samt lite salt och peppar. Arbeta samman, för att underlätta kan du arbeta köttet i en matberedare med krok.

  • Forma färsen till köttbullar och stek dem i en non-stick-panna insmord med lite olivolja.

  • Lägg broccoli, bönor och edamamebönor i en gryta.

  • Ringla över rapsolja och strö över lite salt.

  • Häll kokande vatten över. Låt koka upp och häll sedan av vattnet.

  • Vispa ihop dressingen och smaksätt med honung och lime, så att det söta och sura balanseras.

  • Servera köttbullarna med grönsaker och den färska babyspenaten.

  • Ringla dressingen över.

LÄS OCKSA: 7 goda recept på nyttiga köttbullar