Kalvköttbullar med ingefära

Broccoli, spenat och två sorters bönor med ingefärsdressing till kalvköttbullar med ingefära.

5 mars 2013 av I FORM-redaktionen

Kalvköttbullar med ingefära

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 40 minuter

INGREDIENSER

250 g kalvfärs, alternativt kalv- och fläskfärs med lågt fettinnehåll

1 schalottenlök

1 bit färsk ingefära, ca 20 g

1 ägg

2 msk fullkornsmjöl

2 msk minimjölk

Havssalt och färskmalen svartpeppar

1 tsk extra jungfruolivolja

100 g broccolibuketter

100 g gröna bönor

50 g edamamebönor*

50 g babyspenat

Dressing

1 msk jordnötssmör

1 msk limesaft

2 msk soja

1 tsk finriven ingefära

2 tsk agavesirap eller akaciahonung

Tillagning

  • Blanda köttet med finriven lök och ingefära, ägg, mjöl, mjölk samt lite salt och peppar. Arbeta samman, för att underlätta kan du arbeta köttet i en matberedare med krok.
  • Forma färsen till köttbullar och stek dem i en non-stick-panna insmord med lite olivolja.
  • Lägg broccoli, bönor och edamamebönor i en gryta.
  • Ringla över rapsolja och strö över lite salt.
  • Häll kokande vatten över. Låt koka upp och häll sedan av vattnet.
  • Vispa ihop dressingen och smaksätt med honung och lime, så att det söta och sura balanseras.
  • Servera köttbullarna med grönsaker och den färska babyspenaten.
  • Ringla dressingen över.

LÄS OCKSA: 7 goda recept på nyttiga köttbullar

näringsinnehåll per person

Protein: 42,8 g

Fett: 21,2 g

Kolhydrat: 35 g

Kostfiber: 7,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar