Kalvbiff med örtkryddat potatismos

30 minuter
440 kcal

Lätt och näringsrik middag som är klar på 30 minuter. Här bjuder vi på kalvbiff med ärter och örtkryddat potatismos.

Biff med ärter och mos

Kalvbiff med mos

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g potatis
  • Kallpressad rapsolja
  • 2 msk finskuren purjolök
  • 2 msk finskurenbredbladig persilja
  • 2 msk finskuren vattenkrasse
  • Havssalt och svartpeppar
  • 200 g extra fina ärter
  • 2 tunna kalvbiffarà ca 150-175 g
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 tsk smör

Så lagar du kalvbiff med mos

  • Skala potatisarna och skär demi tärningar.

  • Koka dem mjuka.

  • Mosa potatisen ihop med 1 mskrapsolja och hälften av örterna.

  • Smaka av med salt.

  • Läggärterna i en gryta, salta lätt ochdroppa i rapsolja – häll kokandevatten över, koka upp och hällav ärterna innan servering.

  • Blanda ärterna med resten avörtkryddorna.

  • Badda köttettorrt, värm oljan, lägg i smör ochlåt det brusa upp.

  • Stek köttet2–3 minuter på vardera sidan,beroende på tjocklek.

  • Kryddamed salt och peppar.

  • Servera det stekta köttet medärter och mos.