Recept: Stekt kalv med bönor & brysselkål

20 minuter
250 kcal

Unna dig en god kalvstek med läckra bönor och rosenkål, perfekt när du är på I FORM-kuren.

Stekt kalv med bönor & brysselkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g gröna bönor
  • 150 g brysselkål
  • 50 g rödlök i klyftor
  • 50 g schalottenlök i klyftor
  • Havssalt
  • Äppelcidervinäger
  • 2 knippa timjan (bunden med hushållssnöre)
  • 200 g utskuren, putsad fransyska av kalv
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 tsk extra jungfruolja till stekning
  • 2 En liten klick smör (1 tsk) till stekning
  • 1 tsk extra jungfruolja att ringla över grönsakerna

Gör så här:

  • Gör iordning bönor och brysselkål och koka dem krispiga och med tuggmotstånd.

  • Koka löken i ytterst lite vatten, ca 3 minuter, tillsammans med några droppar äppelcidervinäger, lite salt och timjanbuketten.

  • Häll av vattnet ifrån grönsakerna och håll dem sedan varma under folie.

  • Klappa köttet torrt. Krydda det med salt och peppar.

  • Värm oljan i en panna, lägg i smöret och värm tills det tystnar. Stek köttet ca 4 minuter på bägge sidor. Känn efter – ju mjukare, desto rödare!

  • Servera köttet med bönor, brysselkål, lök och timjanbuketten. Droppa olivolja på grönsakerna.