Recept: Stekt kalv med bönor & brysselkål

Unna dig en god kalvstek med läckra bönor och rosenkål, perfekt när du är på I FORM-kuren.

14 november 2013 av I FORM-redaktionen

Stekt kalv med bönor & brysselkål

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

75 g gröna bönor

75 g brysselkål

25 g rödlök i klyftor

25 g schalottenlök i klyftor

Havssalt

Äppelcidervinäger

1 knippa timjan (bunden med hushållssnöre)

100 g utskuren, putsad fransyska av kalv

Nymalen svartpeppar

1 tsk extra jungfruolja till stekning

1 En liten klick smör (1 tsk) till stekning

½ tsk extra jungfruolja att ringla över grönsakerna

Gör så här:

  • Gör iordning bönor och brysselkål och koka dem krispiga och med tuggmotstånd.
  • Koka löken i ytterst lite vatten, ca 3 minuter, tillsammans med några droppar äppelcidervinäger, lite salt och timjanbuketten.
  • Häll av vattnet ifrån grönsakerna och håll dem sedan varma under folie.
  • Klappa köttet torrt. Krydda det med salt och peppar.
  • Värm oljan i en panna, lägg i smöret och värm tills det tystnar. Stek köttet ca 4 minuter på bägge sidor. Känn efter – ju mjukare, desto rödare!
  • Servera köttet med bönor, brysselkål, lök och timjanbuketten. Droppa olivolja på grönsakerna.

näringsinnehåll per person

Energi: 250 kcal

Protein: 27,4 g

Fett: 8,6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar