Nyttiga recept Middag Recept: St... Recept: Stekt kalv med bönor & brysselkål 20 minuter 250 kcal Unna dig en god kalvstek med läckra bönor och rosenkål, perfekt när du är på I FORM-kuren. Av I FORM-redaktionen 13 november 2013 Stekt kalv med bönor & brysselkål Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 150 g gröna bönor 150 g brysselkål 50 g rödlök i klyftor 50 g schalottenlök i klyftor Havssalt Äppelcidervinäger 2 knippa timjan (bunden med hushållssnöre) 200 g utskuren, putsad fransyska av kalv Nymalen svartpeppar 2 tsk extra jungfruolja till stekning 2 En liten klick smör (1 tsk) till stekning 1 tsk extra jungfruolja att ringla över grönsakerna Gör så här: Gör iordning bönor och brysselkål och koka dem krispiga och med tuggmotstånd. Koka löken i ytterst lite vatten, ca 3 minuter, tillsammans med några droppar äppelcidervinäger, lite salt och timjanbuketten. Häll av vattnet ifrån grönsakerna och håll dem sedan varma under folie. Klappa köttet torrt. Krydda det med salt och peppar. Värm oljan i en panna, lägg i smöret och värm tills det tystnar. Stek köttet ca 4 minuter på bägge sidor. Känn efter – ju mjukare, desto rödare! Servera köttet med bönor, brysselkål, lök och timjanbuketten. Droppa olivolja på grönsakerna.