Recept: Stekt kalv med bönor & brysselkål

20 minuter
250 kcal

Unna dig en god kalvstek med läckra bönor och rosenkål, perfekt när du är på I FORM-kuren.

Stekt kalv med bönor & brysselkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g gröna bönor
  • 150 g brysselkål
  • 50 g rödlök i klyftor
  • 50 g schalottenlök i klyftor
  • Havssalt
  • Äppelcidervinäger
  • 2 knippa timjan (bunden med hushållssnöre)
  • 200 g utskuren, putsad fransyska av kalv
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 tsk extra jungfruolja till stekning
  • 2 En liten klick smör (1 tsk) till stekning
  • 1 tsk extra jungfruolja att ringla över grönsakerna

Gör så här:

  • Gör iordning bönor och brysselkål och koka dem krispiga och med tuggmotstånd.
  • Koka löken i ytterst lite vatten, ca 3 minuter, tillsammans med några droppar äppelcidervinäger, lite salt och timjanbuketten.
  • Häll av vattnet ifrån grönsakerna och håll dem sedan varma under folie.
  • Klappa köttet torrt. Krydda det med salt och peppar.
  • Värm oljan i en panna, lägg i smöret och värm tills det tystnar. Stek köttet ca 4 minuter på bägge sidor. Känn efter – ju mjukare, desto rödare!
  • Servera köttet med bönor, brysselkål, lök och timjanbuketten. Droppa olivolja på grönsakerna.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background