Grönsaksgratäng

1 timme
544 kcal

Lättlagad familjefavorit.

Grönsaksgratäng

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 400 g broccoli
  • 200 g purjolök
  • 300 g persiljerötter
  • 4 dl lättmjölk
  • 30 g vetemjöl
  • 10 g olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Muskotnöt
  • 2 äggula
  • 4 äggvitor
  • 20 g parmesanost
  • 200 g tomat
  • Ev timjan
  • Ev senap

Tillagning

Dela broccolin i buketter, skär purjolöken i ringar och persiljerötterna i tärningar och ånga sedan alla grönsaker i 1-2 minuter. Blanda ihop mjölk och mjöl kallt och få det sedan långsamt i kok under omrörning.

Tillsätt olja, salt, peppar och riven muskot under vispning. Koka i 3 minuter under omrörning. Stäng av värmen, låt svalna i några minuter och rör i äggulan.

Vispa vitorna styva och rör ner dem i äggmassan. Blanda med de avdroppade grönsakerna, lägg på ett fat försett med bakplåtspapper och strö över riven ost.

Grädda i 180 grader i 35-40 minuter. Servera rykande varm med skivade tomater blandade med timjan, lite senap, salt och peppar.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background