Läs också

Ny viktplan

Grönsaksgratäng

Lättlagad familjefavorit.

4 februari 2009 av I FORM

Ingredienser til 1 person

200 g broccoli
100 g purjolök
150 g persiljerötter
2 dl lättmjölk
15 g vetemjöl
5 g olivolja
Salt
Peppar
Muskotnöt
1 äggula
2 äggvitor
10 g parmesanost
100 g tomat
Ev timjan
Ev senap


Tillagning:

Dela broccolin i buketter, skär purjolöken i ringar och persiljerötterna i tärningar och ånga sedan alla grönsaker i 1-2 minuter. Blanda ihop mjölk och mjöl kallt och få det sedan långsamt i kok under omrörning.

Tillsätt olja, salt, peppar och riven muskot under vispning. Koka i 3 minuter under omrörning. Stäng av värmen, låt svalna i några minuter och rör i äggulan.

Vispa vitorna styva och rör ner dem i äggmassan. Blanda med de avdroppade grönsakerna, lägg på ett fat försett med bakplåtspapper och strö över riven ost.

Grädda i 180 grader i 35-40 minuter. Servera rykande varm med skivade tomater blandade med timjan, lite senap, salt och peppar.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar