Fläskkotlett med äpple och selleri

30 minuter
496 kcal

Mättande rätt med fräscha inslag av frukt och grönt.

Fläskkotlett med äpple och selleri

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 250 g mager fläskkotlett
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk olivolja
  • 2 rött äpple
  • 200 g schalottenlök
  • 2 stjälk blekselleri
  • 2 dl äppelcider
  • 4 salviablad
  • 4 msk Cultura yoghurt
  • 400 g gröna bönor

Tillagning

  • Salta och peppra kotletten och bryn den i lite olja i en varm i panna i cirka 2 minuter på varje sida. Ta upp den.
  • Skär äpplet i klyftor och stek dem på låg värme i 3-4 minuter. Ta upp dem.
  • Stek sedan halverad schalottenlök och blekselleri skuren i mindre bitar i 5 minuter. Häll över äppelcider och låt koka upp.
  • Rör i hackad salvia och tillsätt kotlett och äpplen igen. Låt det sjuda i 10 minuter tills kotletten är klar. Rör till sist ner Cultura.
  • Servera kotletten med sås, grönsaksblandning och blancherade gröna bönor.