Fläskkotlett med äpple och selleri

Mättande rätt med fräscha inslag av frukt och grönt.

15 juli 2015 av I FORM

1 person

125 g mager fläskkotlett
Salt
Peppar
1 tsk olivolja
1 rött äpple
100 g schalottenlök
1 stjälk blekselleri
1 dl äppelcider
2 salviablad
2 msk Cultura yoghurt
200 g gröna bönor


Tillagning

Salta och peppra kotletten och bryn den i lite olja i en varm i panna i cirka 2 minuter på varje sida. Ta upp den. Skär äpplet i klyftor och stek dem på låg värme i 3-4 minuter. Ta upp dem. Stek sedan halverad schalottenlök och blekselleri skuren i mindre bitar i 5 minuter. Häll över äppelcider och låt koka upp. Rör i hackad salvia och tillsätt kotlett och äpplen igen. Låt det sjuda i 10 minuter tills kotletten är klar. Rör till sist ner Cultura. Servera kotletten med sås, grönsaksblandning och blancherade gröna bönor.

  • Du tränar inte alls:

    Rätten är så mättande att du utan problem kan skära bort 20-25 procent av portionen och på så sätt kompensera för ditt lägre kaloribehov, utan att kompromissa med din mättnad.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Behöver du extra energi för att kunna fylla på dina reserver efter hård träning kan en skiva grovt bröd eller två vara ett enkelt sätt att öka rättens energiinnehåll.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar