Fläskkotlett med äpple och selleri

30 minuter
496 kcal

Mättande rätt med fräscha inslag av frukt och grönt.

Fläskkotlett med äpple och selleri

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 250 g mager fläskkotlett
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk olivolja
  • 2 rött äpple
  • 200 g schalottenlök
  • 2 stjälk blekselleri
  • 2 dl äppelcider
  • 4 salviablad
  • 4 msk Cultura yoghurt
  • 400 g gröna bönor

Tillagning

  • Salta och peppra kotletten och bryn den i lite olja i en varm i panna i cirka 2 minuter på varje sida. Ta upp den.
  • Skär äpplet i klyftor och stek dem på låg värme i 3-4 minuter. Ta upp dem.
  • Stek sedan halverad schalottenlök och blekselleri skuren i mindre bitar i 5 minuter. Häll över äppelcider och låt koka upp.
  • Rör i hackad salvia och tillsätt kotlett och äpplen igen. Låt det sjuda i 10 minuter tills kotletten är klar. Rör till sist ner Cultura.
  • Servera kotletten med sås, grönsaksblandning och blancherade gröna bönor.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background