Röd quinoasallad med ägg

40 minuter
423 kcal

Testa denna fina powersallad med röd quiona, rödbetshummus och ägg.

Röd quinoasallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl röd quinoa
  • 2 rödbetor
  • 1 näve grönkål – vi har använt den lila
  • 1 näve broccoli
  • ½ gul paprika
  • 1 näve rödbetsskott (kan uteslutas)
  • 1 sharonfrukt
  • 2 ägg
  • 1 tsk olja till pannan

Rödbetshummus

  • Den kokta rödbetan från“quinoagrytan"
  • 2 msk skyr
  • 1 tsk mascarpone
  • Saft och skal från ¼ ekocitron
  • 1 tsk salt

Rödbetshummus

  • Den kokta rödbetan från“quinoagrytan"
  • 2 msk skyr
  • 1 tsk mascarpone
  • Saft och skal från ¼ ekocitron
  • 1 tsk salt

Dressing

  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk senap
  • 1 knivsudd stevia
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  • Lägg quinoan i en gryta ihop med den ena rödbetan som du har skurit i 4 stora bitar. Häll i vatten precis så det täcker.
  • Koka i 25 minuter eller tills vattnet har avdunstat. Ta upp rödbetan och lägg den åt sidan och låt både quinoan och rödbetan svalna. Lägg upp allt i 2 skålar.
  • Blanda dressingen och skaka ihop den ordentligt.
  • Skär grönsakerna i önskad storlek (skär ev den råa rödbetan i strimlor med en grönsaksskalare).
  • Mixa den kokta rödbetan med de övriga ingredienserna till hummusen.
  • Stek slutligen 2 spegelägg.
  • Lägg ett spegelägg på toppen av varje salladsskål ihop med hummus.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background