Röd quinoasallad med ägg

40 minuter
423 kcal

Testa denna fina powersallad med röd quiona, rödbetshummus och ägg.

Röd quinoasallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl röd quinoa
  • 2 rödbetor
  • 1 näve grönkål – vi har använt den lila
  • 1 näve broccoli
  • ½ gul paprika
  • 1 näve rödbetsskott (kan uteslutas)
  • 1 sharonfrukt
  • 2 ägg
  • 1 tsk olja till pannan

Rödbetshummus

  • Den kokta rödbetan från“quinoagrytan"
  • 2 msk skyr
  • 1 tsk mascarpone
  • Saft och skal från ¼ ekocitron
  • 1 tsk salt

Rödbetshummus

  • Den kokta rödbetan från“quinoagrytan"
  • 2 msk skyr
  • 1 tsk mascarpone
  • Saft och skal från ¼ ekocitron
  • 1 tsk salt

Dressing

  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk senap
  • 1 knivsudd stevia
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  • Lägg quinoan i en gryta ihop med den ena rödbetan som du har skurit i 4 stora bitar. Häll i vatten precis så det täcker.
  • Koka i 25 minuter eller tills vattnet har avdunstat. Ta upp rödbetan och lägg den åt sidan och låt både quinoan och rödbetan svalna. Lägg upp allt i 2 skålar.
  • Blanda dressingen och skaka ihop den ordentligt.
  • Skär grönsakerna i önskad storlek (skär ev den råa rödbetan i strimlor med en grönsaksskalare).
  • Mixa den kokta rödbetan med de övriga ingredienserna till hummusen.
  • Stek slutligen 2 spegelägg.
  • Lägg ett spegelägg på toppen av varje salladsskål ihop med hummus.