2 personer
2 torskfiléer (från igår)
Tomatsås
½ lök
2 vitlöksklyftor
½ burk hela, skalade tomater
2 msk tomatpuré
½ stjälk bladselleri
1 nypa stevia
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
¼ tsk cayennepeppar
2 msk finhackad bredbladig persilja
Bönsallad
1 liten lök
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl quinoa
½ tsk Herbamare (örtsalt)
2 dl vatten
Svartpeppar
250 g bönor
- Låt löken svettas ihop med vitlöken i 2–3 minuter i en gryta, lägg i resten av ingredienserne till tomatsåsen och låt sjuda. Gör samma sak med löken och vitlöken till salladen, lägg sedan i quinoa och stek med i 1 minut, innan du lägger i vatten, Herbamare och peppar.
- Låt vattnet koka in (cirka 15–20 minuter). Koka snabbt upp bönorna i lättsaltat vatten och lägg sedan över i quinoablandningen.
- Lägg till sist ner torskfiléerna i tomatsåsen i 5 minuter, bara precis så att de blir genomkokta.