Torsk i tomatsås med bönsallad

2 personer
2 torskfiléer (från igår)

Tomatsås

½ lök
2 vitlöksklyftor
½ burk hela, skalade tomater
2 msk tomatpuré
½ stjälk bladselleri
1 nypa stevia
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
¼ tsk cayennepeppar
2 msk finhackad bredbladig persilja

Bönsallad

1 liten lök
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl quinoa
½ tsk Herbamare (örtsalt)
2 dl vatten
Svartpeppar
250 g bönor

  • Låt löken svettas ihop med vitlöken i 2–3 minuter i en gryta, lägg i resten av ingredienserne till tomatsåsen och låt sjuda. Gör samma sak med löken och vitlöken till salladen, lägg sedan i quinoa och stek med i 1 minut, innan du lägger i vatten, Herbamare och peppar.
  • Låt vattnet koka in (cirka 15–20 minuter). Koka snabbt upp bönorna i lättsaltat vatten och lägg sedan över i quinoablandningen.
  • Lägg till sist ner torskfiléerna i tomatsåsen i 5 minuter, bara precis så att de blir genomkokta.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background