Så lagar du fisk en papilotte

30 minuter

I FORMs sundhetsrealist Christian Bitz lär dig laga fisk en papilotte.

Christian Bitz guidar dig genom frestelser men bort från fanatism i varje nummer av I FORM.

Fisk en Papilotte

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 10 g flytande margarin
  • ½ citron
  • ¼ bunte färska örter, t ex basilika, dill eller purjolök
  • ½ av säsongens grönsaker, fint snittade eller hackade
  • 2 stora bakplåtspapper på ca 30 gånger 30 cm
  • 2 bitar fisk á 100 g - alla sorter fungerar
  • Grovmalen salt och peppar

Tillagning

  • Häll margarinet i en skål ihop med hackade kryddörter och riv citronskalet över. Häll också lite av citronsaften över röran och blanda.

  • Rensa och hacka grönsakerna.

  • Lägg de fyra bitarna med bakplåtspapper på köksbordet.

  • Fördela grönsakerna på mitten av bakplåtspappret.

  • Lägg på en bit fisk och krydda med salt och peppar.

  • Lägg lite kryddsmör i ugnen och krydda med salt och peppar.

  • Vik bakplåtspappret om ingredienserna och stäng till kanterna ordentligt så att saften stannar i paketet.

  • Ställ paketen i ugnen och baka dem i cirka 15 minuter på 180 grader.

  • Lägg paketen på fyra tallrikar, klipp hål i toppen och servera dem direkt.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background