Så lagar du fisk en papilotte

30 minuter

I FORMs sundhetsrealist Christian Bitz lär dig laga fisk en papilotte.

Christian Bitz guidar dig genom frestelser men bort från fanatism i varje nummer av I FORM.

Fisk en Papilotte

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 10 g flytande margarin
  • ½ citron
  • ¼ bunte färska örter, t ex basilika, dill eller purjolök
  • ½ av säsongens grönsaker, fint snittade eller hackade
  • 2 stora bakplåtspapper på ca 30 gånger 30 cm
  • 2 bitar fisk á 100 g - alla sorter fungerar
  • Grovmalen salt och peppar

Tillagning

  • Häll margarinet i en skål ihop med hackade kryddörter och riv citronskalet över. Häll också lite av citronsaften över röran och blanda.
  • Rensa och hacka grönsakerna.
  • Lägg de fyra bitarna med bakplåtspapper på köksbordet.
  • Fördela grönsakerna på mitten av bakplåtspappret.
  • Lägg på en bit fisk och krydda med salt och peppar.
  • Lägg lite kryddsmör i ugnen och krydda med salt och peppar.
  • Vik bakplåtspappret om ingredienserna och stäng till kanterna ordentligt så att saften stannar i paketet.
  • Ställ paketen i ugnen och baka dem i cirka 15 minuter på 180 grader.
  • Lägg paketen på fyra tallrikar, klipp hål i toppen och servera dem direkt.