Recept: Borlottibönor med radicchio

25 minuter
617 kcal

Proteinrik rätt som stärker immunförsvaret.

Bönor är ytterst rika på muskeluppbyggande proteiner, ett hav av vitaminer och mineraler samt mikroskopiska växtämnen som stärker immunförsvaret.

Borlottibönor med radicchio

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g borlottibönor
  • 1 rosésalladshuvud
  • 1 citron
  • 2 rödlökar
  • 100 g dinkelkärnor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  • Sprita bönorna, så att du får lösa vackra, röda borlottibönor. Alternativt kan du snitta skalet och låt det sitta kvar. Koka dem i lättsaltat vatten i 8 minuter.
  • Snitta löken i tunna klyftor och sautera dem i olivolja tillsammans med bönorna.
  • Tillsätt klyftor av den sköljda rosésalladen och droppa över lite citronsaft. Låt det sjuda på svag värme under lock.
  • Smaka av med honung, citronsaft, salt och peppar, och blanda med dinkelkärnor.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background