Recept: Borlottibönor med radicchio

25 minuter
617 kcal

Proteinrik rätt som stärker immunförsvaret.

Bönor är ytterst rika på muskeluppbyggande proteiner, ett hav av vitaminer och mineraler samt mikroskopiska växtämnen som stärker immunförsvaret.

Borlottibönor med radicchio

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g borlottibönor
  • 1 rosésalladshuvud
  • 1 citron
  • 2 rödlökar
  • 100 g dinkelkärnor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  • Sprita bönorna, så att du får lösa vackra, röda borlottibönor. Alternativt kan du snitta skalet och låt det sitta kvar. Koka dem i lättsaltat vatten i 8 minuter.

  • Snitta löken i tunna klyftor och sautera dem i olivolja tillsammans med bönorna.

  • Tillsätt klyftor av den sköljda rosésalladen och droppa över lite citronsaft. Låt det sjuda på svag värme under lock.

  • Smaka av med honung, citronsaft, salt och peppar, och blanda med dinkelkärnor.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept