Biff Stroganoff

Här får du ett recept på den ryska klassikern tillagad på magert kött och minimala mängder olja.

4 oktober 2010 av I FORM-redaktionen

Biff Stroganoff

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

150 g strimlor av putsad oxfilé

1 stor lök

150 g palsternacka

100 g persilja

100 g morot

Salt och peppar

1 tsk olja

1 dl buljong

1 tsk majsstärkelse

½ dl Cultura yoghurt

1–1½ tsk stark senap

Hackad persilja

Tillagning

Bryn löken och köttet i olja. Salta och peppra. Ta upp ur stekpannan. Rengör rötterna och skär dem i skivor. Bryn dem i samma fett som köttet. Ta upp köttet.

Rör ihop buljong, majsstärkelse och yoghurt och häll allt i en kastrull tillsammans med kött och grönsaker. Låt det koka i 1 minut och smaka sedan av med senap och hackad persilja.

Servera med en rå rödbetssallad vänd i syrlig dressing och strö över pumpakärnor.

Näringsinnehåll per portion

Energi: 542 kcal

Protein: 39,5 g

Fett: 14,7 g

Kolhydrat: 72,2 g

Kostfiber: 18,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar