Biff Stroganoff

30 minuter
542 kcal

Här får du ett recept på den ryska klassikern tillagad på magert kött och minimala mängder olja.

Biff Stroganoff

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 300 g strimlor av putsad oxfilé
  • 2 stor lök
  • 300 g palsternacka
  • 200 g persilja
  • 200 g morot
  • Salt och peppar
  • 2 tsk olja
  • 2 dl buljong
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 dl Cultura yoghurt
  • 2 tsk stark senap
  • Hackad persilja

Tillagning

Bryn löken och köttet i olja. Salta och peppra. Ta upp ur stekpannan. Rengör rötterna och skär dem i skivor. Bryn dem i samma fett som köttet. Ta upp köttet.

Rör ihop buljong, majsstärkelse och yoghurt och häll allt i en kastrull tillsammans med kött och grönsaker. Låt det koka i 1 minut och smaka sedan av med senap och hackad persilja.

Servera med en rå rödbetssallad vänd i syrlig dressing och strö över pumpakärnor.