Biff Stroganoff
1 person
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Tid totalt: 30 minuter
150 g strimlor av putsad oxfilé
1 stor lök
150 g palsternacka
100 g persilja
100 g morot
Salt och peppar
1 tsk olja
1 dl buljong
1 tsk majsstärkelse
½ dl Cultura yoghurt
1–1½ tsk stark senap
Hackad persilja
Tillagning
Bryn löken och köttet i olja. Salta och peppra. Ta upp ur stekpannan. Rengör rötterna och skär dem i skivor. Bryn dem i samma fett som köttet. Ta upp köttet.
Rör ihop buljong, majsstärkelse och yoghurt och häll allt i en kastrull tillsammans med kött och grönsaker. Låt det koka i 1 minut och smaka sedan av med senap och hackad persilja.
Servera med en rå rödbetssallad vänd i syrlig dressing och strö över pumpakärnor.
Näringsinnehåll per portion
Energi: 542 kcal
Protein: 39,5 g
Fett: 14,7 g
Kolhydrat: 72,2 g
Kostfiber: 18,5 g