Tångrullar med kyckling och jordnötsdressing

30 minuter
483 kcal

Tångrullar med kyckling och jordnötsdressing är både en färgrik fröjd för ögat och superläckra.

Laga läcker lunch att ta med till jobbet. Vad sägs till exempel om tångrullar med kyckling, inbakad korv, en god sandwich med rostbiff eller en gomasallad med tigerräkor? Du hitar alla recept här under.

Tångrullar med kyckling och jordnötsdressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 tångplattor
  • 250 g kycklingfilé
  • 1 msk tamari
  • ¼ tsk nymalen peppar
  • 2 tsk sesamfrön
  • 8 blad grön krussallad
  • 1 morot
  • 1 avokado
  • 2 näve groddar

Jordnötsdressing

  • 30 g jordnötssmör
  • 1 msk akaciahonung
  • 1 nypa havssalt
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk sesamolja
  • ½ dl vatten
  • Saft + skal ¼ ekologisk citron

Färsk ”syltad” ingefära

  • 1 stor bit färsk ingefära
  • Lite rödbetsjuice (till färgen)

Så här gör du

  • Skär kycklingbröstet i bitar och stek i tamari i 10–15 minuter beroende på storleken på bitarna.
  • Krydda sedan med peppar och häll över sesamfröna.
  • Kör alla ingredienser till jordnötsdressingen i en matberedare.
  • Skölj grönsakerna och groddarna, skär sedan morot och avokado i lagom stora bitar.
  • Skär ingefärsroten till den ”syltade” ingefäran i mycket tunna skivor och vänd ner i rödbetsjuicen.
  • Fördela sedan allt grönt samt kycklingen på de 4 tångplattorna och rulla dem sedan så stramt som möjligt – forma dem som strutar.
  • Ät dem med jordnötsdressing och färsk ingefära.