Nyttiga recept Lunch Tångrullar... Tångrullar med kyckling och jordnötsdressing 30 minuter 483 kcal Tångrullar med kyckling och jordnötsdressing är både en färgrik fröjd för ögat och superläckra. Av Michelle Kristensen 20 maj 2014 Laga läcker lunch att ta med till jobbet. Vad sägs till exempel om tångrullar med kyckling, inbakad korv, en god sandwich med rostbiff eller en gomasallad med tigerräkor? Du hitar alla recept här under. Tångrullar med kyckling och jordnötsdressing Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 4 tångplattor 250 g kycklingfilé 1 msk tamari ¼ tsk nymalen peppar 2 tsk sesamfrön 8 blad grön krussallad 1 morot 1 avokado 2 näve groddar Jordnötsdressing 30 g jordnötssmör 1 msk akaciahonung 1 nypa havssalt 1 vitlöksklyfta ½ msk sesamolja ½ dl vatten Saft + skal ¼ ekologisk citron Färsk ”syltad” ingefära 1 stor bit färsk ingefära Lite rödbetsjuice (till färgen) Så här gör du Skär kycklingbröstet i bitar och stek i tamari i 10–15 minuter beroende på storleken på bitarna. Krydda sedan med peppar och häll över sesamfröna. Kör alla ingredienser till jordnötsdressingen i en matberedare. Skölj grönsakerna och groddarna, skär sedan morot och avokado i lagom stora bitar. Skär ingefärsroten till den ”syltade” ingefäran i mycket tunna skivor och vänd ner i rödbetsjuicen. Fördela sedan allt grönt samt kycklingen på de 4 tångplattorna och rulla dem sedan så stramt som möjligt – forma dem som strutar. Ät dem med jordnötsdressing och färsk ingefära. Kyckling