Skinkpaket med fikon och getost

70 minuter
372 kcal

Små men mättande som lockar smaklökarna.

Skinkpaket med fikon och getost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g plommontomater
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • 4 färska fikon
  • 40 g mjuk getost
  • 4 msk gräslök
  • 8 skiva lufttorkad skinka
  • 2 tsk flytande honung
  • 80 g rostat rågbröd

Tillagning

Skär tomaterna på längden och droppa över olja, salt och peppar. Ställ in dem i ugnen i 125 grader i 1 timme. Skär sedan fikonen i halvor och rör ihop osten med hackad gräslök. Lägg en tesked ostblandning på varje fikonhalva. Lägg ut skinkan och lägg en fikonhalva på varje skiva. Lägg sedan en tomat överst och rulla ihop skinkan. Droppa över honung och olja och servera med nyrostat bröd.