Sallad to-go med tofusticks

30 minuter
504 kcal

Du som är vegetarian eller helt enkelt bara gillar tofu kommer älska den här salladen.

Sallad to-go med tofusticks

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 person
  • 260 g tofu
  • 1 ägg
  • ½ msk god majonnäs
  • ½ msk dijonsenap
  • tsk salt
  • 1 klytfa vitlök
  • 2 nypa peppar
  • 40 g riven parmesanost
  • ½ tsk paprikapulver

Grönsaksstavar

  • 10 gröna sparrisar
  • 1 röd paprika
  • 4 morötter
  • 2 rödlök

Garnering

  • Myntablad

Yoghurtdressing

  • 1 dl yoghurt
  • 2 tsk citronsaft
  • Citronskal från ¼ citron
  • 2 Strö salt
  • 2 Strö peber
  • ½ näve myntablad
  • 2 tsk majonnäs
  • 1 finhackad vitlök
  • 2 skvätt cayennepeppar

Så gör du

  • Skär tofun i cirka 10 cm långa stänger. Blanda ägg, senap, majonnäs och kryddor i en skål.
  • Riv parmesanosten fint och sprid ut på tallriken.
  • Doppa först tofun i äggmassan och därefter i parmesanosten.
  • Lägg stängerna i en ugnsfast form, och sätt in i ugnen på 200 grader i 15 min och till sist på maxvärme i 2 min.
  • Rör ihop alla ingredienserna till dressingen.
  • Lägg dressingen i botten av glaset, och placera sedan tofusticks och det gröna på högkant ovanpå.
  • Hacka myntan fint, och strössla över salladen.