Grova dinkelwraps med kycklingfyllning

25 minuter

Dinkelwraps

25 minuter
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 dl vatten
  • 1 dl grovt dinkelmjöl
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 äggvita
  • Salt

Tillagning

  • Blanda degen och grädda den som tunna pannkakor i en torr panna (med teflonbeläggning).
  • Tricket är att hålla degen mjuk med en fuktig handduk medan den steks.
  • Degen kan dessutom blandas dagen innan.

Kycklingfyllning

20 minuter
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kycklingfilé
  • 1 tsk olivolja
  • 2 tsk jerk (karibisk kryddmix)
  • Salt och peppar
  • 1 dl majskorn
  • 1 avokado
  • Saften av ½ citron
  • 3 hackade salladslökar
  • Ev lite chili

Så här gör du

  • Skär kycklingfilén i mindre strimlor och gnid in dem med olja, jerk, salt och peppar.
  • Stek bitarna i en grillpanna cirka 8 minuter tills de är genomstekta.
  • Mosa avokadon med citron, hackad salladslök, chili, salt och peppar och blanda ner majsen.
  • Bred blandningen på pannkakorna, rulla ihop dem och skär dem i små bitar (håll ihop dem med tandpetare).
  • Lägg kycklingen bredvid och servera.