Läs också

Sund brunch

Sund brunch

Grova dinkelwraps med kycklingfyllning

25 maj 2011 av I FORM

Ingredienser - dinkelwraps

2 dl vatten
1 dl grovt dinkelmjöl
½ dl vetemjöl
1 äggvita
Salt


Tillagning

  • Blanda degen och grädda den som tunna pannkakor i en torr panna (med teflonbeläggning).
  • Tricket är att hålla degen mjuk med en fuktig handduk medan den steks.
  • Degen kan dessutom blandas dagen innan.

Ingredienser - fyllning

200 g kycklingfilé
1 tsk olivolja
2 tsk jerk (karibisk kryddmix)
Salt och peppar
1 dl majskorn
1 avokado
Saften av ½ citron
3 hackade salladslökar
Ev lite chili


Tillagning

  • Skär kycklingfilén i mindre strimlor och gnid in dem med olja, jerk, salt och peppar.
  • Stek bitarna i en grillpanna cirka 8 minuter tills de är genomstekta.
  • Mosa avokadon med citron, hackad salladslök, chili, salt och peppar och blanda ner majsen.
  • Bred blandningen på pannkakorna, rulla ihop dem och skär dem i små bitar (håll ihop dem med tandpetare).
  • Lägg kycklingen bredvid och servera.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar