Fräscht, mättande och sprängfyllt med vitaminer och mineraler.

Grönkålssallad med 2 sorters äpplen, korngryn och pocherat ägg

Låt inte det porcherade ägget avskräcka dig från denna härliga sallad. Det är inte svårt att tillaga och gör rätten både mättande och extra bra för hälsan.

23 oktober 2012 av I FORM-redaktionen

Grönkålssallad

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

40 g korngryn

75 g grönkål (nettovikt efter att stammen har tagits bort)

½ granatäpple

½ syrligt äpple

¼ gurka

½ rödlök

1 liten morot

3 halva pekan- eller valnötskärnor

Dressing

2 dl kallpressad rapsolja

½ dl äppelcidervinäger

1 msk grov senap

Havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

    • Skölj och koka korngrynen och låt dem svalna. Vispa dressingen och blanda grönkålen i en msk av den här dressingen.
    • Grönkål mår bra av att marinera i cirka 10 minuter innan den ska ätas.
    • Lossa kärnorna från granatäpplet, skär äpplet i små bitar. Dela gurkan på längden och kärna ur gurkan med en tesked. Skär den i skivor.
    • Skär lök i halva ringar och morot i skivor. Blanda allt i den marinerade grönkålen tillsammans med korngrynen.
    • Pochera ägget enligt anvisningen nedan.
    • Lägg det på salladen och rosta nötkärnorna och bryt dem över.

    Näringsinnehåll per person:

    Energi: 456 kcal

    Protein: 18,4 g

    Fett: 21 g

    Kolhydrat: 55,8 g

    Kostfiber: 13,8 g

    Pocherat ägg

    1 person

    INGREDIENSER

    1 ägg

    1 tsk ljus vinäger

    Så här pocherar du ett ägg

    • Hetta upp vatten och 1 tsk ljus vinäger i en kastrull. Det ska sjuda strax under kokpunkten. Vispa i vattnet så att du gör en virvel.
    • Häll ägget i kastrullen från ett glas så att vitan samlar sig runt gulan. Låt det stå i 3 minuter.
    • Du tar upp ägget med en hålslev och låter det droppa av på en handduk.

    Nå ditt mål 2020

    Kanske är du intresserad av ...

    Vilken är din favoritfrukt?

    I FORM tipsar