Grönkålssallad
1 person
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Tid totalt: 30 minuter
INGREDIENSER
40 g korngryn
75 g grönkål (nettovikt efter att stammen har tagits bort)
½ granatäpple
½ syrligt äpple
¼ gurka
½ rödlök
1 liten morot
3 halva pekan- eller valnötskärnor
Dressing
2 dl kallpressad rapsolja
½ dl äppelcidervinäger
1 msk grov senap
Havssalt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skölj och koka korngrynen och låt dem svalna. Vispa dressingen och blanda grönkålen i en msk av den här dressingen.
- Grönkål mår bra av att marinera i cirka 10 minuter innan den ska ätas.
- Lossa kärnorna från granatäpplet, skär äpplet i små bitar. Dela gurkan på längden och kärna ur gurkan med en tesked. Skär den i skivor.
- Skär lök i halva ringar och morot i skivor. Blanda allt i den marinerade grönkålen tillsammans med korngrynen.
- Pochera ägget enligt anvisningen nedan.
- Lägg det på salladen och rosta nötkärnorna och bryt dem över.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 456 kcal
Protein: 18,4 g
Fett: 21 g
Kolhydrat: 55,8 g
Kostfiber: 13,8 g
Pocherat ägg
1 person
INGREDIENSER
1 ägg
1 tsk ljus vinäger
Så här pocherar du ett ägg
- Hetta upp vatten och 1 tsk ljus vinäger i en kastrull. Det ska sjuda strax under kokpunkten. Vispa i vattnet så att du gör en virvel.
- Häll ägget i kastrullen från ett glas så att vitan samlar sig runt gulan. Låt det stå i 3 minuter.
- Du tar upp ägget med en hålslev och låter det droppa av på en handduk.