Grönkålssallad med korngryn och pocherat ägg

30 minuter
573 kcal

Låt inte det porcherade ägget avskräcka dig från denna härliga sallad. Det är inte svårt att tillaga och gör rätten både mättande och extra bra för hälsan.

Grönkålssallad med korngryn och pocherat ägg

Grönkålssallad

30 minuter
573 kcal
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 80 g korngryn
  • 150 g grönkål (nettovikt efter att stammen har tagits bort)
  • 1 granatäpple
  • 1 syrligt äpple
  • ½ gurka
  • 1 rödlök
  • 2 liten morot
  • 6 halva pekan- eller valnötskärnor

Dressing

  • 4 dl kallpressad rapsolja
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk grov senap
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  • Skölj och koka korngrynen och låt dem svalna. Vispa dressingen och blanda grönkålen i en msk av den här dressingen.
  • Grönkål mår bra av att marinera i cirka 10 minuter innan den ska ätas.
  • Lossa kärnorna från granatäpplet, skär äpplet i små bitar. Dela gurkan på längden och kärna ur gurkan med en tesked. Skär den i skivor.
  • Skär lök i halva ringar och morot i skivor. Blanda allt i den marinerade grönkålen tillsammans med korngrynen.
  • Pochera ägget enligt anvisningen nedan.
  • Lägg det på salladen och rosta nötkärnorna och bryt dem över.

Pocherat ägg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 ägg
  • 2 tsk ljus vinäger

Så här pocherar du ett ägg

  • Hetta upp vatten och 1 tsk ljus vinäger i en kastrull. Det ska sjuda strax under kokpunkten. Vispa i vattnet så att du gör en virvel.
  • Häll ägget i kastrullen från ett glas så att vitan samlar sig runt gulan. Låt det stå i 3 minuter.
  • Du tar upp ägget med en hålslev och låter det droppa av på en handduk.