Risrullar med ankbröst

45 minuter
187 kcal

Anka behöver inte åtföljas av rödkål och brunsås utan kan också serveras så här; i form av asiatiska risrullar med stekt ankbröst och rödbetsdip.

Risrullar med anka och rödkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 rispappersark
  • ankbröst
  • ¼ kinesisk rädisa
  • ¼ rödkålshuvud
  • ⅓ näve tranbär
  • kruka röd ängssyra
  • Blandade gröna örter i kruka

Rödbetsdipp

  • stor rödbeta (200 g)
  • Saft och skal från en ekologisk citron
  • 1⅓ kardemummakapslar
  • Havssalt och peppar

Tillagning

  • Stek ankbröstet i en stekpanna först på insidan i 3 minuter, vänd sedan bröstet, skruva upp värmen och stek bröstet ytterligare 3 minuter. Linda in ankköttet i aluminiumfolie tills det ska skäras i skivor och serveras.

  • Skala kinarädisan och skala sedan långa remsor med en potatisskalare.

  • Lägg remsorna i kallt vatten tills de ska ätas, så de är saftiga och krispiga.

  • Skär rödkålen i skivor (1 cm) och ungefär i samma storlek som rispappret är brett.

  • Ordna ängssyran och tranbären i en liten skål.

  • Ställ fram gröna örter i små krukor på bordet, som gästerna själva kan klippa från. Vi har använt dragon, ananasmynta, thaibasilika och vattenkrasse.

  • Rödbetan kokas i 15–20 minuter, tills den är mör.Häll av vattnet och mixa samtliga dippingredienser med rödbetan till en mjuk och mild dippsås.

  • Häll upp såsen i små skålar som placeras på bordet.

  • Rispappret fuktas i en skål med vatten och en bit läggs på varje tallrik.

  • Sedan mixar man själv sina gröna ingredienser och ankbröstet på rispappret och rullar ihop.

  • Doppa rullen i rödbetsdipp.


De mest lästa artiklarna just nu
Dieter

Gå ner i vikt med I FORM Kostplan 1500 kcal

Kostråd

Vad är ingefära bra för?

Bröd

Världens nyttigaste och enklaste bananbröd

Nyttig mat

RÄKNA UT: Hur många kalorier behöver jag?

Psykologi

Lär dig att släppa dina orostankar

Hälsa

Varför kan jag inte skilja på höger och vänster?

Styrkeövningar

Få starka ben med I FORMs julkalender

Nyttig mat

Så räknar du om gram till dl

Träning

RÄKNA UT: Hur många kalorier förbränning min träning?

Superfood

Kan du inte heller få ut kärnorna? Vi hjälper dig här!

Mer om Lunch
Lunch

Nyttiga, enkla matlåde-idéer

Lunch

Omeletten som sköter sig själv i ugnen

641 kcal
40 minuter
Lunch

Avokado med räkcocktail

335 kcal
Lunch

Bakad avokado med ägg

398 kcal
Lunch

Äggwrap utan mjöl med kyckling och spenat

407 kcal
20 minuter
Lunch

Marinerade kalkonspett med kålsallad och jordnötsdressing

410 kcal
15 minuter
Lunch

Nyttig macka med skinka och ost på broccolivåffla

410 kcal
15 minuter
Lunch

Läcker sallad med spetskål, rostade kikärtor och avokado

435 kcal
15 minuter
Lunch

Läcker sallad med tonfisk, ägg och oliver

372 kcal
20 minuter
Lunch

Köttbullar med blomkålssallad och mandlar

420 kcal
20 minuter
Lunch

Lax i ugn med grönsaksstavar och hummus

413 kcal
20 minuter
Newsletter background
I FORM rekommenderar
Superfood

Kolla in våra bästa recept med rödkål

Förebyggande

Därför är bastu så hälsosamt

Psykologi

Testa dig själv: Är du optimist eller pessimist?

Om I FORM

Lätt att leva sunt: I FORMs träningsuniversum och veckomenyer hjälper dig

Förebyggande

Borde du vara orolig för att du svettas på natten?

Platt mage

Magcamp för nybörjare: Följ det här effektiva programmet och se resultat

Träning

Få mer energi med den här morgonträningen som sträcker ut och stärker

Psykologi

Depressionstest – är du mer än bara nedstämd?

Styrketräning

Nybörjare? Så kommer du snabbt igång med styrketräningen

Träning

Här är de 5 mest populära träningsprogrammen