Risrullar med ankbröst

45 minuter
187 kcal

Anka behöver inte åtföljas av rödkål och brunsås utan kan också serveras så här; i form av asiatiska risrullar med stekt ankbröst och rödbetsdip.

Risrullar med anka och rödkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 rispappersark
  • ankbröst
  • ¼ kinesisk rädisa
  • ¼ rödkålshuvud
  • ⅓ näve tranbär
  • kruka röd ängssyra
  • Blandade gröna örter i kruka

Rödbetsdipp

  • stor rödbeta (200 g)
  • Saft och skal från en ekologisk citron
  • 1⅓ kardemummakapslar
  • Havssalt och peppar

Tillagning

  • Stek ankbröstet i en stekpanna först på insidan i 3 minuter, vänd sedan bröstet, skruva upp värmen och stek bröstet ytterligare 3 minuter. Linda in ankköttet i aluminiumfolie tills det ska skäras i skivor och serveras.

  • Skala kinarädisan och skala sedan långa remsor med en potatisskalare.

  • Lägg remsorna i kallt vatten tills de ska ätas, så de är saftiga och krispiga.

  • Skär rödkålen i skivor (1 cm) och ungefär i samma storlek som rispappret är brett.

  • Ordna ängssyran och tranbären i en liten skål.

  • Ställ fram gröna örter i små krukor på bordet, som gästerna själva kan klippa från. Vi har använt dragon, ananasmynta, thaibasilika och vattenkrasse.

  • Rödbetan kokas i 15–20 minuter, tills den är mör.Häll av vattnet och mixa samtliga dippingredienser med rödbetan till en mjuk och mild dippsås.

  • Häll upp såsen i små skålar som placeras på bordet.

  • Rispappret fuktas i en skål med vatten och en bit läggs på varje tallrik.

  • Sedan mixar man själv sina gröna ingredienser och ankbröstet på rispappret och rullar ihop.

  • Doppa rullen i rödbetsdipp.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background