Grönkålshotdogs med kvitten

30 minuter

Servera en läcker julkorv där du använder det vackra, röda grönkålsbladet som "bröd".

Grönkålshotdogs med med kvitten

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 stora grönkålsblad
  • 2 julkorvar av god kvalitet
  • 2 dadlar
  • ekologisk grankvist
  • Ev bladguld till pynt

Kvittenkräm

  • ½ kvitten
  • ¼ dl socker
  • ¼ dl vatten
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • Nymalen svartpeppar

Tillagning

  • Skala kvitten och avlägsna kärnhusen. Koka dem i vatten och socker tills de är helt överkokta, det tar cirka 15 minuter.

  • När de svalnat något, men fortfarande är varma, krydda med vinäger och svartpeppar och lägg i små skålar.

  • Stek korvarna i en stekpanna och skär dadlarna i skivor. Plocka små kvistar av gran. Skölj grönkålen och se till att den är helt torr.

  • Servera allt på ett fat, så att man kan göra sin hotdog själv!


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background