Grönkålshotdogs med kvitten

30 minuter

Servera en läcker julkorv där du använder det vackra, röda grönkålsbladet som "bröd".

Grönkålshotdogs med med kvitten

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 stora grönkålsblad
  • 2 julkorvar av god kvalitet
  • 2 dadlar
  • ekologisk grankvist
  • Ev bladguld till pynt

Kvittenkräm

  • ½ kvitten
  • ¼ dl socker
  • ¼ dl vatten
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • Nymalen svartpeppar

Tillagning

  • Skala kvitten och avlägsna kärnhusen. Koka dem i vatten och socker tills de är helt överkokta, det tar cirka 15 minuter.

  • När de svalnat något, men fortfarande är varma, krydda med vinäger och svartpeppar och lägg i små skålar.

  • Stek korvarna i en stekpanna och skär dadlarna i skivor. Plocka små kvistar av gran. Skölj grönkålen och se till att den är helt torr.

  • Servera allt på ett fat, så att man kan göra sin hotdog själv!