Grönkålshotdogs med kvitten

Servera en läcker julkorv där du använder det vackra, röda grönkålsbladet som "bröd".

4 november 2015 av Augusta Sørensen

Grönkålshotdogs med med kvitten

6 personer

6 stora grönkålsblad
6 julkorvar av god kvalitet
6 dadlar
1 ekologisk grankvist
Ev bladguld till pynt

Kvittenkräm

2 kvitten
½ dl socker
1/3 dl vatten
2 msk äppelcidervinäger
Nymalen svartpeppar


Tillagning

  • Skala kvitten och avlägsna kärnhusen. Koka dem i vatten och socker tills de är helt överkokta, det tar cirka 15 minuter.
  • När de svalnat något, men fortfarande är varma, krydda med vinäger och svartpeppar och lägg i små skålar.
  • Stek korvarna i en stekpanna och skär dadlarna i skivor. Plocka små kvistar av gran. Skölj grönkålen och se till att den är helt torr.
  • Servera allt på ett fat, så att man kan göra sin hotdog själv!

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar