Blanda-själv-waldorfsallad

30 minuter
291 kcal

Skräddarsy din egen sallad med rosenkål, valnötter och tranbär.

Waldorfsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 66 g brysselkål
  • ¼ vitkålshuvud
  • Saft och skal av en ekologisk citron
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • 83 g skyr
  • ¼ dl morotsjuice
  • Havssalt
  • ⅓ knippa bladselleri
  • En klase röda vinddruvor
  • 33 g rostade valnötter
  • 33 g torkade tranbär

Tillagning

  • Skölj brysselkålen och nyp av de yttersta bladen. Lägg kålen i en skål och häll kokande vatten över. Låt det stå och dra i 5 minuter. Häll av vattnet.

  • Kör vitkålen fint i en matberedare (eller använd ett rivjärn).

  • Blanda kålen med citronsaft och vanilj.

  • Blanda morotsjuicen och skyren försiktigt.

  • Krydda med citronskal och salt.

  • Skär sellerin i tunna skivor.

  • Skölj och skär druvorna i halvor.

  • Blanda valnötter och tranbär.

  • Servera allt i separata skålar så att gästerna själva kan blanda sin egen waldorfsallad.