Blanda-själv-waldorfsallad

30 minuter
291 kcal

Skräddarsy din egen sallad med rosenkål, valnötter och tranbär.

Waldorfsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 66 g brysselkål
  • ¼ vitkålshuvud
  • Saft och skal av en ekologisk citron
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • 83 g skyr
  • ¼ dl morotsjuice
  • Havssalt
  • ⅓ knippa bladselleri
  • En klase röda vinddruvor
  • 33 g rostade valnötter
  • 33 g torkade tranbär

Tillagning

  • Skölj brysselkålen och nyp av de yttersta bladen. Lägg kålen i en skål och häll kokande vatten över. Låt det stå och dra i 5 minuter. Häll av vattnet.

  • Kör vitkålen fint i en matberedare (eller använd ett rivjärn).

  • Blanda kålen med citronsaft och vanilj.

  • Blanda morotsjuicen och skyren försiktigt.

  • Krydda med citronskal och salt.

  • Skär sellerin i tunna skivor.

  • Skölj och skär druvorna i halvor.

  • Blanda valnötter och tranbär.

  • Servera allt i separata skålar så att gästerna själva kan blanda sin egen waldorfsallad.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background