Blanda-själv-waldorfsallad

Skräddarsy din egen sallad med rosenkål, valnötter och tranbär.

4 november 2015 av Augusta Sørensen

Waldorfsallad

6 personer

200 g brysselkål
½ vitkålshuvud
Saft och skal av en ekologisk citron
½ tsk vaniljpulver
250 g skyr
½ dl morotsjuice
Havssalt
Ett knippe bladselleri
En klase röda vinddruvor
100 g rostade valnötter
100 g torkade tranbär

Tillagning

  • Skölj brysselkålen och nyp av de yttersta bladen. Lägg kålen i en skål och häll kokande vatten över. Låt det stå och dra i 5 minuter. Häll av vattnet.
  • Kör vitkålen fint i en matberedare (eller använd ett rivjärn).
  • Blanda kålen med citronsaft och vanilj.
  • Blanda morotsjuicen och skyren försiktigt.
  • Krydda med citronskal och salt.
  • Skär sellerin i tunna skivor.
  • Skölj och skär druvorna i halvor.
  • Blanda valnötter och tranbär.
  • Servera allt i separata skålar så att gästerna själva kan blanda sin egen waldorfsallad.


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar