Recept: Rotfrukter med kyckling
Läckra ungsbakade rotfrukter med timjan, kyckling och kryddat med sesamfrön och citron. Godare än så blir det inte.
Läckra ungsbakade rotfrukter med timjan, kyckling och kryddat med sesamfrön och citron. Godare än så blir det inte.
Gott, mättande och lågt kaloriinnehåll. En typisk lunch i I FORM-kuren.
Rotfrukternas vikt är skalad vikt, alltså nettovikt. Skär rotfrukterna i tunna stavar. Lägg dem i en skål och vänd dem i rapsolja, timjan, salt och peppar.
Lägg dem sedan på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och ugnsbaka dem i 20 minuter i 200 grader.
Rosta sesamfrö lätt i en torr panna. (Rosta gärna en lite större portion, så du får lite över att ha på lager i en burk till veckans rätter).
Skär kycklingköttet i lagom munsbitar, vänd dem i olivoljan och lite salt och peppar. Stek dem gyllenbruna på alla sidor, ca 7-10 minuter.
Servera rotfrukterna med kycklingen, smaksätt med rostat sesamfrö och färsk citronsaft.
På vår sajt och i vår app får du bl a: