Recept: Rotfrukter med kyckling

258 kcal

Läckra ungsbakade rotfrukter med timjan, kyckling och kryddat med sesamfrön och citron. Godare än så blir det inte.

Gott, mättande och lågt kaloriinnehåll. En typisk lunch i I FORM-kuren.

Rotfrukter med kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 150 g persiljerot
  • 150 g rödbeta
  • 150 g morot
  • 1 tsk kallpressad rapsolja
  • En liten bunt timjan
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 2 tsk ljust sesamfrö (5 g)
  • 150 g kycklingfilé
  • 1 tsk extra jungfruolja
  • ½ citron

Gör så här:

  • Rotfrukternas vikt är skalad vikt, alltså nettovikt. Skär rotfrukterna i tunna stavar. Lägg dem i en skål och vänd dem i rapsolja, timjan, salt och peppar.
  • Lägg dem sedan på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och ugnsbaka dem i 20 minuter i 200 grader.
  • Rosta sesamfrö lätt i en torr panna. (Rosta gärna en lite större portion, så du får lite över att ha på lager i en burk till veckans rätter).
  • Skär kycklingköttet i lagom munsbitar, vänd dem i olivoljan och lite salt och peppar. Stek dem gyllenbruna på alla sidor, ca 7-10 minuter.
  • Servera rotfrukterna med kycklingen, smaksätt med rostat sesamfrö och färsk citronsaft.