Tryck ner avokadokärnan i guacamolen och täck med plastfolie, så undviker du missfärgning. Nu har du en god dipp i flera dagar – i den rätta gröna färgen.

Avokadocarpaccio med bakad torsk och lime

Den här supergoda och kalorifattiga måltiden tar bara 40 minuter att tillaga och blir en perfekt lunch. Om du vill öka kalorimängden lite kan du bara lägga till ett par färskpotatisar.

6 mars 2014 av I FORM

Ingredienser

½ avokado
175 g torskfilé
1 lime
En näve persilja
Havssalt och nymalen svartpeppar


Så gör du


  • Gå igenom fisken efter ben. Badda den torr, lägg i en ugnsfast form med bakplåtspapper och strö en nypa salt över fisken. Sätt in den i ugnen i 200 grader, i cirka 12 minuter beroende på filéns tjocklek.

  • Skär avokadon i fina skivor och pressa över lime. Servera avokadoskivorna på en tallrik, lägg på fisken med limeskivorna ovanpå. Strö över finhackad persilja. Servera potatisen vid sidan om.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar