Avokadocarpaccio med bakad torsk och lime

20 minuter
246 kcal

Den här supergoda och kalorifattiga måltiden tar bara 40 minuter att tillaga och blir en perfekt lunch. Om du vill öka kalorimängden lite kan du bara lägga till ett par färskpotatisar.

Tryck ner avokadokärnan i guacamolen och täck med plastfolie, så undviker du missfärgning. Nu har du en god dipp i flera dagar – i den rätta gröna färgen.

Avokadocarpaccio med bakad torsk och lime

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 avokado
  • 350 g torskfilé
  • 2 lime
  • 2 näve persilja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Så gör du

  • Gå igenom fisken efter ben. Badda den torr, lägg i en ugnsfast form med bakplåtspapper och strö en nypa salt över fisken. Sätt in den i ugnen i 200 grader, i cirka 12 minuter beroende på filéns tjocklek.
  • Skär avokadon i fina skivor och pressa över lime. Servera avokadoskivorna på en tallrik, lägg på fisken med limeskivorna ovanpå. Strö över finhackad persilja. Servera potatisen vid sidan om.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background