Nyttiga recept Kakor Ljummen sm... Ljummen smulpaj med äpple 30 minuter En klassiker i I FORM-tappning. Av Helle Brønnum Carlsen 11 september 2012 Ljummen smulpaj med äpple Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 stora äpplen 25 g torkade tranbär 25 g torkade blåbär Saft av 1 citron ½ msk socker ½ msk malen kanel ¼ tsk malen nejlika Topping 25 g mandlar 25 g valnötter ¼ dl flytande honung 25 g kokt matvete eller matdinkel Rivet skal av 1 citron Tillagning Skär äpplena i grova bitar med skal på. Blanda ner torkade bär, citronsaft, socker, kanel och nejlika. Lägg det i små formar av glas. Blanda mandlar, valnötter, honung och kärnor/gryn tillsammans med citronskal, och häll det överst. Baka formarna i 200 grader i 15 minuter, tills ytan är spröd.