Läs också

Äppelfröjd

Ljummen smulpaj med äpple

En klassiker i I FORM-tappning.

12 september 2012 av I FORM

Till 4 personer:


4 stora äpplen
50 g torkade tranbär
50 g torkade blåbär
Saft av 1 citron
1 msk socker
1 msk malen kanel
¼ tsk malen nejlika


Topping

50 g mandlar
50 g valnötter
½ dl flytande honung
50 g kokt matvete eller matdinkel
Rivet skal av 1 citron


  • Skär äpplena i grova bitar med skal på.

  • Blanda ner torkade bär, citronsaft, socker, kanel och nejlika.

  • Lägg det i små formar av glas.

  • Blanda mandlar, valnötter, honung och kärnor/gryn tillsammans med citronskal, och häll det överst.

  • Baka formarna i 200 grader i 15 minuter, tills ytan är spröd.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar