Ljummen smulpaj med äpple

30 minuter

En klassiker i I FORM-tappning.

Ljummen smulpaj med äpple

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 stora äpplen
  • 25 g torkade tranbär
  • 25 g torkade blåbär
  • Saft av 1 citron
  • ½ msk socker
  • ½ msk malen kanel
  • ¼ tsk malen nejlika

Topping

  • 25 g mandlar
  • 25 g valnötter
  • ¼ dl flytande honung
  • 25 g kokt matvete eller matdinkel
  • Rivet skal av 1 citron

Tillagning

  • Skär äpplena i grova bitar med skal på.

  • Blanda ner torkade bär, citronsaft, socker, kanel och nejlika.

  • Lägg det i små formar av glas.

  • Blanda mandlar, valnötter, honung och kärnor/gryn tillsammans med citronskal, och häll det överst.

  • Baka formarna i 200 grader i 15 minuter, tills ytan är spröd.