Kanelbullar – enkelt recept utan socker

2 timmar
243 kcal

Mums, kanelbullar – helt utan socker. Här får du receptet! Servera dem nygräddade och goda om en och en halv timme!

Kanelbullar utan socker

Baka en sats kanelbullar till helgens gäster, eller bara till dig själv och familjen.

Här kommer ett läckert recept som gör påsken och andra högtider lite sötare, helt utan socker, som hjälper dig att hålla den slanka linjen.

Ett superenkelt och snabbt recept på goda kanelbullar.

Kanelbullar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Ingredienser till sockerfria kanelbullar

  • 1½ dl minimjölk
  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 30 g rapsolja
  • ägg
  • ½ g stevia
  • 400 g vetemjöl

Ingredienser till fyllningen

  • 50 g sockerfri nyponmarmelad
  • 50 g mjukt växtbaserat margarin
  • 3 tsk mald kanel
  • ½ vispat ägg till pensling

Så bakar du sockerfria kanelbullar

  1. Värm mjölken till fingervarm. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt salt och olja. Blanda ner ägg, stevia och mjöl.
  1. Knåda degen tills den är jämn och elastisk. Låt den jäsa, övertäckt, på ett ljummet ställe i ca 40 minuter.
  1. Knåda degen igen efter jäsning och kavla ut till en stor fyrkant med en tjocklek på ca 1 cm.
  1. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut på degplattan. Vik degen rakt över och skär i 2 cm breda strimlor, som du snor ihop till en degsnurra.
  1. Lägg kanelbullarna på en bakplåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och låt jäsa i ca 30 minuter.
  1. Grädda kanelbullarna i 180 ° i ca 15 minuter tills de är gyllene och känns genomgräddade.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.