Äggviteomelett
4 personer
5 ägg
2 koppar äggvitor
1 dl keso
1 tsk bakpulver
½ tsk FiberHUSK
3 msk fullkornsrismjöl
3 nävar bär – blåbär, hallon, jordgubbar
½ persika
1 tsk kokosolja till stekning
Topping
Ev 1 msk agavesirap, färsk timjan och färsk frukt
Så lagar du äggviteomelett
- Vispa ihop ägg, keso, bakpulver, FiberHUSK och fullkornsrismjöl.
- Häll smeten i en varm panna med kokosolja och fördela frukten överst som du vill.
- Låt den stå på svag värme i 30-40 minuter och ät den sedan, eventuellt med mer färsk frukt och agavesirap.
Näringsinnehåll i omeletten/per person (utan frukttopping)
Energi: 212,8 kcal
Protein: 15,5 g
Fett: 4,5 g
Kolhydrater: 8,9 g
Kostfiber: 1 g