Fruktsallad med tjock vaniljyoghurt och müslicrunch

40 minuter

Fruktsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ apelsin
  • ½ äpple
  • 50 g blandade bär från frysen

Vaniljyoghurt

  • 1 dl tjock turkisk eller grekisk yoghurt
  • Kornen av ½ vaniljstång

Crunch

  • 37 g grovvalsade havregryn
  • 20 g grovhackade mandlar
  • ½ msk malen kanel
  • 25 g grovt hackade aprikoser
  • ½ tsk nötolja
  • ½ msk klar honung

Tillagning

  • Skär frukten i bitar och fördela dem i 4 glas (kan göras kvällen innan).
  • Blanda yoghurten med vanilj och ställ den i kylen tills den ska hällas på frukten.
  • Koka ihop honung och havregryn i en kastrull, tillsätt olja och mandlar och låt det nå en svag karamelliseringspunkt.
  • Stäng av värmen när det är lätt rostat och blanda ner kanel och aprikoser.
  • Häll ut massan på en bakplåtspappersklädd plåt och torka den i ugnen i 180 grader i 20-25 minuter.
  • Lägg upp fruktsalladen med ett par skedar yoghurt och toppa med crunchblandningen.
  • Om det blir crunch över kan du förvara den i en burk med tättslutande lock.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background