Läs också

Sund brunch

Sund brunch

Fruktsallad med tjock vaniljyoghurt och müslicrunch

25 maj 2011 av I FORM

Ingredienser - 4 personer

1 apelsin
1 äpple
100 g blandade bär från frysen


Vaniljyoghurt

2 dl tjock turkisk eller grekisk yoghurt
Kornen av ½ vaniljstång

Crunch

75 g grovvalsade havregryn
40 g grovhackade mandlar
1 msk malen kanel
50 g grovt hackade aprikoser
1 tsk nötolja
1–2 msk klar honung

Tillagning

  • Skär frukten i bitar och fördela dem i 4 glas (kan göras kvällen innan).
  • Blanda yoghurten med vanilj och ställ den i kylen tills den ska hällas på frukten.
  • Koka ihop honung och havregryn i en kastrull, tillsätt olja och mandlar och låt det nå en svag karamelliseringspunkt.
  • Stäng av värmen när det är lätt rostat och blanda ner kanel och aprikoser.
  • Häll ut massan på en bakplåtspappersklädd plåt och torka den i ugnen i 180 grader i 20-25 minuter.
  • Lägg upp fruktsalladen med ett par skedar yoghurt och toppa med crunchblandningen.
  • Om det blir crunch över kan du förvara den i en burk med tättslutande lock.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar