Fruktsallad med tjock vaniljyoghurt och müslicrunch

40 minuter

Fruktsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ apelsin
  • ½ äpple
  • 50 g blandade bär från frysen

Vaniljyoghurt

  • 1 dl tjock turkisk eller grekisk yoghurt
  • Kornen av ½ vaniljstång

Crunch

  • 37 g grovvalsade havregryn
  • 20 g grovhackade mandlar
  • ½ msk malen kanel
  • 25 g grovt hackade aprikoser
  • ½ tsk nötolja
  • ½ msk klar honung

Tillagning

  • Skär frukten i bitar och fördela dem i 4 glas (kan göras kvällen innan).
  • Blanda yoghurten med vanilj och ställ den i kylen tills den ska hällas på frukten.
  • Koka ihop honung och havregryn i en kastrull, tillsätt olja och mandlar och låt det nå en svag karamelliseringspunkt.
  • Stäng av värmen när det är lätt rostat och blanda ner kanel och aprikoser.
  • Häll ut massan på en bakplåtspappersklädd plåt och torka den i ugnen i 180 grader i 20-25 minuter.
  • Lägg upp fruktsalladen med ett par skedar yoghurt och toppa med crunchblandningen.
  • Om det blir crunch över kan du förvara den i en burk med tättslutande lock.