Läs också

Sund brunch

Sund brunch

Chokladknoppar

25 maj 2011 av I FORM

Ingredienser

10 g jäst
3 dl vatten
½ dl filmjölk
2 tsk grovt salt
1 tsk olja
200 g grovt dinkelmjöl
250 g vetemjöl
200 g hackad mörk choklad (60–70 %)


Tillagning

  • Rör ut jästen i vatten och mjölk.
  • Tillsätt salt och olja och dinkelmjöl.
  • Rör ner cirka hälften av vetemjölet så att det blir till en grov gröt.
  • Ställ degen kallt över natten.
  • Blanda ner resten av vetemjölet och chokladbitarna nästa dag och knåda degen på bordet.
  • Forma dem till små bullar och placera dem i fasta muffinsformar.
  • Låt det efterjäsa i 20 minuter och grädda i 200 grader i 20 minuter.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar