Chokladknoppar

9 timmar

Chokladknoppar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 3 dl vatten
  • ½ dl filmjölk
  • 2 tsk grovt salt
  • 1 tsk olja
  • 200 g grovt dinkelmjöl
  • 250 g vetemjöl
  • 200 g hackad mörk choklad (60–70 %)

Tillagning

  • Rör ut jästen i vatten och mjölk.

  • Tillsätt salt och olja och dinkelmjöl.

  • Rör ner cirka hälften av vetemjölet så att det blir till en grov gröt.

  • Ställ degen kallt över natten.

  • Blanda ner resten av vetemjölet och chokladbitarna nästa dag och knåda degen på bordet.

  • Forma dem till små bullar och placera dem i fasta muffinsformar.

  • Låt det efterjäsa i 20 minuter och grädda i 200 grader i 20 minuter.