Chokladknoppar

9 timmar

Chokladknoppar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 3 dl vatten
  • ½ dl filmjölk
  • 2 tsk grovt salt
  • 1 tsk olja
  • 200 g grovt dinkelmjöl
  • 250 g vetemjöl
  • 200 g hackad mörk choklad (60–70 %)

Tillagning

  • Rör ut jästen i vatten och mjölk.

  • Tillsätt salt och olja och dinkelmjöl.

  • Rör ner cirka hälften av vetemjölet så att det blir till en grov gröt.

  • Ställ degen kallt över natten.

  • Blanda ner resten av vetemjölet och chokladbitarna nästa dag och knåda degen på bordet.

  • Forma dem till små bullar och placera dem i fasta muffinsformar.

  • Låt det efterjäsa i 20 minuter och grädda i 200 grader i 20 minuter.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background