Chokladknoppar

9 timmar

Chokladknoppar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 3 dl vatten
  • ½ dl filmjölk
  • 2 tsk grovt salt
  • 1 tsk olja
  • 200 g grovt dinkelmjöl
  • 250 g vetemjöl
  • 200 g hackad mörk choklad (60–70 %)

Tillagning

  • Rör ut jästen i vatten och mjölk.

  • Tillsätt salt och olja och dinkelmjöl.

  • Rör ner cirka hälften av vetemjölet så att det blir till en grov gröt.

  • Ställ degen kallt över natten.

  • Blanda ner resten av vetemjölet och chokladbitarna nästa dag och knåda degen på bordet.

  • Forma dem till små bullar och placera dem i fasta muffinsformar.

  • Låt det efterjäsa i 20 minuter och grädda i 200 grader i 20 minuter.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background