Nyttiga recept Frukost Grekisk yo... Grekisk yoghurt med hälleflundra 25 minuter 356 kcal Yoghurt hört normalt till den söta skalan på brunchbordet - överraska dina gäster med en salt version med spenat, hälleflundra och en läcker crunch. Av Augusta Sørensen 1 oktober 2015 Yoghurt med spenat och hälleflundra Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer ½ kg färsk spenat Muskotnöt ½ ekologisk citron Havssalt och nymalen peppar 80 g rökt hälleflundra 80 g grekisk yoghurt, 2 % Crunch 20 g grovmalda speltflingor 20 g grovmalda havreflingor 20 g pumpafrön 40 g honung 1¼ msk äppelcidervinäger ¾ tsk havssalt Tillagning Crunch Koka honung, salt och vinäger i en stekpanna. När det bubblar, häll i gryn och pumpafrön. Rör om och stek dem gyllene. Låt svalna på en plåt. Hälleflundra med spenat Vänd i hälften av spenaten i en mycket varm stekpanna tillsammans med skal och saft från citronen. Riv över muskot. När spenaten mjuknat, stäng av värmen och tillsätt resten av spenaten (spara lite till garnering). Smaka av med salt och peppar. Servera med en rejäl klick yoghurt i en skål, lägg spenat och hälleflundra ovanpå. Toppa med crunch och spenatblad. Brunch