Grekisk yoghurt med hälleflundra

Yoghurt hört normalt till den söta skalan på brunchbordet - överraska dina gäster med en salt version med spenat, hälleflundra och en läcker crunch.

2 oktober 2015 av Augusta Sørensen

Yoghurt med spenat och hälleflundra

5 personer

1 kg färsk spenat
Muskotnöt
1 ekologisk citron
Havssalt och nymalen peppar
200 g rökt hälleflundra
200 g grekisk yoghurt, 2 %

Crunch

50 g grovmalda speltflingor
50 g grovmalda havreflingor
50 g pumpafrön
100 g honung
3 msk äppelcidervinäger
2 tsk havssalt


Tillagning

Crunch

  • Koka honung, salt och vinäger i en stekpanna. När det bubblar, häll i gryn och pumpafrön.
  • Rör om och stek dem gyllene.
  • Låt svalna på en plåt.

Hälleflundra med spenat

  • Vänd i hälften av spenaten i en mycket varm stekpanna tillsammans med skal och saft från citronen. Riv över muskot.
  • När spenaten mjuknat, stäng av värmen och tillsätt resten av spenaten (spara lite till garnering).
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med en rejäl klick yoghurt i en skål, lägg spenat och hälleflundra ovanpå.
  • Toppa med crunch och spenatblad.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar