Grekisk yoghurt med hälleflundra

25 minuter
356 kcal

Yoghurt hört normalt till den söta skalan på brunchbordet - överraska dina gäster med en salt version med spenat, hälleflundra och en läcker crunch.

Yoghurt med spenat och hälleflundra

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg färsk spenat
  • Muskotnöt
  • ½ ekologisk citron
  • Havssalt och nymalen peppar
  • 80 g rökt hälleflundra
  • 80 g grekisk yoghurt, 2 %

Crunch

  • 20 g grovmalda speltflingor
  • 20 g grovmalda havreflingor
  • 20 g pumpafrön
  • 40 g honung
  • 1¼ msk äppelcidervinäger
  • ¾ tsk havssalt

Tillagning

Crunch

  • Koka honung, salt och vinäger i en stekpanna. När det bubblar, häll i gryn och pumpafrön.

  • Rör om och stek dem gyllene.

  • Låt svalna på en plåt.

Hälleflundra med spenat

  • Vänd i hälften av spenaten i en mycket varm stekpanna tillsammans med skal och saft från citronen. Riv över muskot.

  • När spenaten mjuknat, stäng av värmen och tillsätt resten av spenaten (spara lite till garnering).

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Servera med en rejäl klick yoghurt i en skål, lägg spenat och hälleflundra ovanpå.

  • Toppa med crunch och spenatblad.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background