Grekisk yoghurt med hälleflundra

25 minuter
356 kcal

Yoghurt hört normalt till den söta skalan på brunchbordet - överraska dina gäster med en salt version med spenat, hälleflundra och en läcker crunch.

Yoghurt med spenat och hälleflundra

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg färsk spenat
  • Muskotnöt
  • ½ ekologisk citron
  • Havssalt och nymalen peppar
  • 80 g rökt hälleflundra
  • 80 g grekisk yoghurt, 2 %

Crunch

  • 20 g grovmalda speltflingor
  • 20 g grovmalda havreflingor
  • 20 g pumpafrön
  • 40 g honung
  • 1¼ msk äppelcidervinäger
  • ¾ tsk havssalt

Tillagning

Crunch

  • Koka honung, salt och vinäger i en stekpanna. När det bubblar, häll i gryn och pumpafrön.
  • Rör om och stek dem gyllene.
  • Låt svalna på en plåt.

Hälleflundra med spenat

  • Vänd i hälften av spenaten i en mycket varm stekpanna tillsammans med skal och saft från citronen. Riv över muskot.
  • När spenaten mjuknat, stäng av värmen och tillsätt resten av spenaten (spara lite till garnering).
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med en rejäl klick yoghurt i en skål, lägg spenat och hälleflundra ovanpå.
  • Toppa med crunch och spenatblad.